Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Кривична пријава против Мила
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

16. 02. 2018.

Аутор: Јелена Л. Петковић Извор: www.vesti-online.com

Кривична пријава против Мила

Уредник Барског портала Миленко - Мишко Јовановић поднео је Основном државном тужиоцу у Бару кривичну пријаву против председника Демократске партије социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића и против председнице општинског одбора те странке у Бару, Бранке Никезић, због претеће поруке Нећете дуго, коју је владајућа црногорска партија упутила том медију.

- Одавно ми прети режим, а ово је до сада најдиректнија претња коју схватам крајње озбиљно - каже за "Вести" Миленко Јовановић.

У кривичној пријави он је навео да претњом владајуће странке угрожена безбедност и рад чланова редакције, као и да је Ђукановић пред законом одговорно лице странке на власти. Јовановић је додао да је ДПС "странка која своје претње доказано зна да оствари, те да је порука која је кроз саопштење достављена Барском порталу - Нећете дуго, "усмерена на угрожавање физичког интегритета уредника портала и његових сарадника, али и као претња гашењем тог медија по сваку цену".

- Црна Гора је држава у којој се новинари прогањају, прислушкују, али и убијају. Једна оваква претња према једном Јовановићу, храбром новинару, мом рођаку и уреднику Душку је већ остварена. Годинама сам под мерама тајног наџора и црногорска тајна полиција ми увелико ремети породични и лични мир, ничим изазвана.

Притисак је појачан откако сам раскринкао куповину гласова за ДПС у познатој афери Операција "Луксембург", где сам чак уместо да будем награђен, а актери тог криминалног чина процесуирани, ја добио оптужницу да сам незаконито снимао гласаче ДПС-а, незаконито уписане у бирачки списак Бара, који нису из града, а који су из дијаспоре дошли да за новац гласају за партију Мила Ђукановића. Највише их је било из Луксембурга и Немачке. И ту оптужницу сам такође раскринкао, тако да ове претње нису случајно сада упућене - истиче Јовановић.
 

Тужилаштво отворило истрагу

Окружно државно тужилаштво отворило је истрагу по пријави новинара Миленка Јовановића.  

- Окружно државно тужилаштво је експресно реаговало и отворило истрагу по мојој пријави. Поновио сам им да се осећам да је угрожена безбедност моје породице, сарадника у редакцији и моја - каже Јовановић за "Вести".

Захтев Удружења новинара

Јовановић подсећа да је Удружење новинара Црне Горе као кровна новинарска асоцијација јавно затражило да се испитају претње ДПС-а. Служба за информисање ДПС-а Бара је претећу поруку упутила пре неколико дана реагујући на текст уредништва портала којим је критикована председница барског одбора Ђукановићеве странке Бранка Никезић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси