Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Мање медијске слободе у БиХ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

24. 01. 2018.

Извор: Еуроблиц РС

Мање медијске слободе у БиХ

Посљедњих десет година слобода медија у БиХ у константном је паду – изјавио је портпарол мостарске канцеларије Организације за европску сигурност и сарадњу (ОЕБС) Златан Мусић.

У протеклој години то стање се није погоршало, дакле, остало је на истом нивоу. Индекс слободе медија Репортера без граница смијешта БиХ на 66. мјесто – рекао је Мусић.

Наглашава да у БиХ постоје проблеми који се морају ријешити, а које се тичу како економског статуса новинара тако и њихове заштите те обезбјеђивања услова за рад без притисака.

Мусић је најавио да ће Мисија ОЕБС у БиХ радити на јачању капацитета новинара и начинима на који би се у овој години статус новинара и слободе медија побољшао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси