Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Студентима новинарства на Факултету политичких знаности укидају- радијско новинарство?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

18. 07. 2023.

Аутор: ХНД Извор: Цензоловка

Студентима новинарства на Факултету политичких знаности укидају- радијско новинарство?

Факултет политичких знаности од јесени привремено укида усмјерење радијског новинарства, вијест је која је шокирала студенте новинарства на том факултету. То је изборни колегиј на 3. години који уписују бројни студенти.

Расправа траје већ неко вријеме, а објаву је о противљењу укидања смјера у првих сат времена подржало преко 150 студената на Теамс групи факултета. - Небулоза је да укину колегиј за медиј који је темељ данашњег медијског окружења - рекао нам је студент друге године студија новинарства.

О свему смо разговарали с деканом ФПЗГ-а Андријом Хењаком, који истиче да опћенито имају недостатак наставника који би изводили новинарске колегије. Казао је да је тешко наћи предаваче у том подручју који би хтјели радити на на факултету, те који би то могли одрадити квалитетно.

– Они раде друге ствари и не могу се посветити студентима и настави у потпуности – казао је декан, те додао да је замрзавање изборних предмета уобичајено кад нема наставника.

Хењак објашњава да вањски сурадници који су до сада изводили ту наставу више неће радити на факултету. Но декан главну одговорност пребацује на Одсјек за новинарство и медијску продукцију који, како је рекао, „није креирао кадрове и водио рачуна о томе“. Предмет ће уврстити у наставу кад нађу предаваче.

С Одсјека нам засад нису одговорили. Студенти с друге стране одговорност виде и у декану.

– Он је декан, одговоран је за цијели факултет, не за једно усмјерење – каже нам један од студената.

Како нам кажу, чини се да проблем није само у предавачима. Радио Студент, који је „дијете“ овог факултета и један је од важнијих неовисних радијских програма, након реновирања зграде факултета бит ће пребачен у подрум.

Цијели текст можете прочитати на 24сата.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси