Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Режимска честитка за наш 14. рођендан: Проваљено у стан уредника и новинарке Журнала, украдени лаптопи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 07. 2023.

Извор: zurnal.info

Режимска честитка за наш 14. рођендан: Проваљено у стан уредника и новинарке Журнала, украдени лаптопи

Провалници су са собом понијели само два лаптопа. Потпуно су игнорисали остале предмете од вриједности. Чињеница да је провала почињена на рођендан наше редакције представља симболички чин упозорења, циничну "честитку" каквим су склоне организиране криминалне организације.

Непознате особе данас су у Сарајеву провалиле у стан једног од уредника Журнала Елдина Карића и новинарке Жане Карић Гаук. Провала је извршена док смо у редакцији обиљежавали 14. рођендан Журнала. Стан је темељно испретуран, врло професионално и прецизно, али су провалници са собом понијели само два лаптопа. Потпуно су игнорисали остале предмете од вриједности. 

Полицијски службеници извршили су увиђај и за сада немају никаквих индиција о провалницима. С разлогом сумњамо да се ради о још једном виду притиска на рад наше редакције - након физичких напада, пријетњи, слап тужби и наручених пореских опходњи, на ред су дошле провале и крађе. Овај разбојнички чин доживљавамо као пријетњу и угрожавање сигурности. Чињеница да је провала почињена на рођендан наше редакције представља симболички чин упозорења, циничну "честитку" каквим су склоне организиране криминалне организације. 

Надамо се да ће полицијски службеници ускоро открити починиоце овог дјела. Њиховим наручитељима и налогодавцима поручујемо да ћемо наставити радити свој посао, без обзира на овакве "честитке".

Јавност ћемо информисати о току полицијске истраге. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси