Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Маја Север поново изабрана за предсједницу Синдиката новинара Хрватске
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

08. 05. 2023.

Аутор: Хина Извор: ХНД

Маја Север поново изабрана за предсједницу Синдиката новинара Хрватске

Новинарка Хрватске радиотелевизије (ХРТ) Маја Север изабрана је у суботу за предсједницу Синдиката новинара Хрватске те је у другом мандату најавила наставак рада на остварењу Националног колективног уговора те на започетим пројектима.

За предсједницу новинарског синдиката Север је изабрана на 35. изборној скупштини одржаној у Новинарском дому. 

“Ја заиста желим наставити с пројектима. Мислим да смо неке приче отворили и боље да их гурамо још мало даље”, изјавила је Север. У прошлој години, синдикат је радио на постизању Националног колективног уговора, а након што су први преговори прекинути, половицом 2022. године поновно је успостављен контакт с послодавцима. 

До постизања Националног колективног уговора, активности СНХ и даље ће ићи у смјеру очувања три постојећа колективна уговора на разини медијских кућа (ХРТ, Хина, Нови лист), као и на обнаваљње и склапање нових.  Синдикални повјереници извијестили су о стању у својим медијским кућама, а многи су изразили незадовољство разинама плаћа и одговором послодавца на инфлацију. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси