Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Штрајк Синдиката запослених РТЦГ: "Генерални директор прима седам просјечних зарада, менаџмент манипулише"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

24. 04. 2023.

Аутор: Вјести Извор: Вјести

Штрајк Синдиката запослених РТЦГ: "Генерални директор прима седам просјечних зарада, менаџмент манипулише"

"Наши представници одазваће се позиву генералног директора ради хитног и позитивног рјешавања преговора", рекла је предсједница Синдиката запослених РТЦГ Јадранка Дробњак.

Штрајкујемо јер након више од четири мјесеца нијесу повећани коефицијенти, саопштила је данас Јадранка Дробњак, предсједница Синдиката запослених Радио Телевизије Црне Горе (РТЦГ).

Она је то казала на штрајку упозорења који организује Синдикат запослених РТЦГ који се одржава на платоу испред те медијске куће у Подгорици.

"Зашто наш предлог није прихватљив. Генерални директор (Борис Раонић) сваког мјесеца прима седам просјечних зарада. Менаџмент манипулише бројевима, најављују повећање од 28 одсто. Што није истина, поручују да наш синдикат нарушава преговоре. Наши представници одазваће се позиву генералног директора ради хитног и позитивног рјешавања преговора", рекла је Дробњак.

Она је казала да су више пута обманути да су пред постизањем договора, што је како је додала кулминирало на сједници Савјета одржаној 13. априла која је преношена на РТЦГ 2.

"Тада су радници и јавност малтене убијеђени да је повећање зарада готова ствар. Када су камере искључене преговори су по ко зна који пут враћени на почетну тачку. У име радника ове куће који свакодневно стварају програм за плате које се крећу у распону од 450 еура до исподпросјечне зараде, постављамо питање - зашто наш предлог није прихватљив менаџменту који сваког мјесеца добија четвороцифрене плате? То повећање нам припада као и свим запосленима у Јавном сектору који су то своје право већ остварили", поручила је Дробњак.

Она је казала да цијели процес прати и необјективно и неизбалансирано извјештавање РТЦГ, "са поруком да управо наш синдикат блокира преговоре".

"Надамо се да је ово посљедњи пут да се РТЦГ као медијска кућа огријешила о основна људска права својих радника", казала је Дробњак.

Она је рекла да ће се њихови представници одазвати позиву генералног директора ради, надају се, конструктивног и хитног рјешења проблема.

Раонић је у једном тренутку дошао међу окупљене, мало са њима попричао и након тога ушао у зграду РТЦГ. Поручио је да ће дати изјаву.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси