Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  "Данас је то ауто, а сутра смо можда ми" Морача и Трифуновић након уништавања возила поручили да се осјећају несигурно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

09. 03. 2023.

Аутор: Српска инфо Извор: Српска инфо

"Данас је то ауто, а сутра смо можда ми" Морача и Трифуновић након уништавања возила поручили да се осјећају несигурно

Након што су синоћ у Бањалуци оштећени аутомобили новинара Александра Трифуновића и Николе Мораче, њих двојица су поручили да се осјећају несигурно те да сви аларми требају бити упаљени.

Трифуновић је за Н1 казао да све ово показује да су новинари означени као мете.

– Најмоћнији политичари, практично власник Републике Српске Милорад Додик нас је јуче назвао сподобама. Врло је блага реакција колега, изгледа да реагујемо само ми које нападају. Очекивано је да је ово неко схватио као наредбу, од стотину аута на овом паркингу само су брутално оштећена аута колеге Мораче и моје. Изгледа тако насилнички да вас то мора узнемирити. Тако брутално изгледају ти аути да замишљам шта је тај човјек могао нама урадити да нас је затекао у њима – казао је Трифуновић.

Даље додаје да је сада створен осјећај несигурности.

– Имате сада једну бојазан шта је то сљедеће што нам се може десити. Данас је то ауто, а сутра смо можда ми или нешто друго, да не идем даље са претпоставкама, али све је могуће. Лов је отворен и дозвољен и сада је до нас да видимо како ће се то завршити. Имате уобичајен стрес у свом послу, али ово није уобичајено, јер не морате бити храбри да бисте били новинар, ако се бавите истином јасни сте и чисти пред свима, а ако се плашите, јер пишете истину онда имамо проблем, је ли ми морамо сви исто размишљати. Овај закон о клевети гдје Милорад Додик говори да ће истрајати у томе и ако не види у томе ништа спорно не знам докле ћемо стићи у томе, ово треба упалити све аларме. Не само због наше имовине, шта је сљедеће, зато треба да се упале сви аларми –  нагласио је.

Истакао је да је полиција у овом случају професионално поступила.

– Стигли су одмах након пријаве, а надам се да ће се свједоци јавити, јер се то десило синоћ у 11 часова и вјерујем да су многи били будни – поручио је Трифуновић.

Новинар Никола Морача навео је да осјећа да се ствара атмосфера страха.

– Као да се шаљу поруке да ако наставимо ићи у овом правцу да знамо шта ће се догодити. Желим се захвалити полицији која је дошла у рекордном времену, обавили су увиђај, постоји снимак на којем се све види, надам се да ће се све ово што прије завршити. Ово је све прешло, не једну, већ двије црвене линије. Осјећамо се угрожено и надамо с да ће све ово изродити у нешто добро, човјек се природно осјећа тако, али ево дешава се нешто чудно – истакао је Морача.

Иако је имао понуду да буде под полицијском заштитом, Морача је то одбио.

– Осјећао бих се да сам у некаквом имагинарном притвору, јер откако сам се родио слободан сам. Телефон који су ми одузели током испитивања није ми више ни битан колико ми је важна сигурност породице –  поручио је Морача.

Не престају се низати данас реакције на овај хулигански потез, а огласили су се, између осталог, и из полиције поручивши да је увиђај завршен те да раде на расвјетљавању овог случаја док су из Друштва новинара Босне и Херцеговине јавно осудили напад те затражили хитну истрагу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси