Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Гонг основао фонд Пинг ради подршке новинарству
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

16. 09. 2022.

Аутор: ХНД Извор: ХНД

Гонг основао фонд Пинг ради подршке новинарству

Гонг је основао фонд с именом Подршка истраживачком новинарству од Гонга (ПИНГ), који ће финанцијски подупријети истраживачке новинарске теме од јавног интереса, рекли су у четвртак из Гонга. Из Гонга поручују да истраживачко новинарство доприноси сузбијању корупције те одрживости либералне демокрације, због чега је подршка таквом новинарству од виталне важности за друштво.

У складу с Гонговим стратешким циљем – борбом против корупције, објавили су позив за финансирање новинарских истраживачких радова у износу од 5000 до 10.000 куна. Пријаве на конкурс расписују се 15. септембра, а идеје за финансирање пројеката примају се путем онлајн формулара до 30. септембра. Финансирани новинарски радови биће објављени на страницама Гонга.

Пријаве тема радова за електроничке публикације отворене су за новинаре и новинарке те студенте и студенткиње новинарства. Могуће је пријавити пројектни приједлог и као тим, али само уз дефинирање водитеља тима, одговорног за реализацију пројекта. О одобрењу пројекта и додјелама потпора одлучује петочлана комисија у чијем су саставу Ђурђица Кланцир, Славица Лукић, Тена Перишин, Дарио Шпелић и Ориана Ивковић Новокмет.

ПИНГ је настао у склопу Програма Европске уније “Европа за грађане, једнакост, права и вредности (ЦЕРВ)”, чији је носилац Гонг.

О конкурсу више можете сазнати на gong.hr. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси