Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Незадовољан текстом, упао у редакцију Дана, напао новинаре и ломио инвентар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

24. 08. 2022.

Аутор: Телеграф.рс Извор: Телеграф.рс

Незадовољан текстом, упао у редакцију Дана, напао новинаре и ломио инвентар

Пејановић је почео да прави хаос већ у огласном одјељењу Дана, а онда наставио и у осталим редакцијама

Жарко Пејановић звани Кнеле са Забјела приведен је у Црној Гори након што је у уторак упао у редакције дневних новина Дан и портала Дана и физички напао запослене ломећи инвентар. Технички уредник Дана и један новинар су том приликом повређени.

Како преноси Дан, Пејановић је незадовољан што је у тексту са такмичења у лежању, које је одржано у етно селу Монтенегро у Брезнама, на којем је победио, писало да је “највећи џабалебарош”. Иначе “највећи џабалебарош” је већ пар година устаљени назив за онога који победи у овом такмичењу.

Портал Дан наводи да је Пејановић почео да прави хаос већ у огласном одељењу Дана, а онда наставио и у осталим редакцијама.

Тим поводом огласила се и полиција саопштењем:

- У уторак у 18.06 часова полицији у Подгорици је пријављено да је једно лице ушло у просторије редакције ДАН-а и физички напало новинаре који су се ту налазили. Припадници полиције су изашли на лице места где су затекли Ж. П. (38) који је, незадовољан објављеним текстом у овом медију, о такмичењу које се одржало претходних дана у једном етно селу у Плужинама, а у којем је исти учествовао, физички напао техничког уредника редакције А.Ј., те поломио стакло и део инвентара у овим просторијама. А.Ј. је овом приликом задобио повреде у виду огреботине на шаци - наводи се у саопштењу.

Полиција је извршила увиђај увиђај на лицу места, од присутних прикупила обавештења у службеним просторијама, а са догађајем је упознат тужилац који ће се изјаснити о квалификацији дела након комплетирања списа предмета.

Напад је осудило и Удружење новинара Црне Горе и тражи од надлежних да се починилац казни у складу са законом.

- УНЦГ позива још једном целокупну јавност да схвати да је слобода медија један од темеља демократског и нормалног друштва и да се они морају одбранити, јер у супротном клизимо у политичку и свеопшту диктатуру. Позивамо и грађане који су незадовољни писањем медија да своје задовољење траже у складу са законом, а не да дивљају по редакцијама и нападима на новинаре спроводе своју правду. УНЦГ очекује брзу реакцију државе и одговарајућу казну за грађанина који је дивљао у редакцији “Дана”- поручује се у саопштењу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси