Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  У Црној Гори забрањени "Раша тудеј“ и "Спутњик“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

20. 04. 2022.

Аутор: POBJEDA.ME Извор: РТС

У Црној Гори забрањени "Раша тудеј“ и "Спутњик“

Агенција за електронске медије увела је забрану било којег садржаја руских медијских кућа "Раша тудеј (РТ) и "Спутњик", рекла је за Градски портал руководитељка Службе за односе са јавношћу и опште послове Елвира Цековић

Савет те институције донео је такву одлуку на основу закључка Владе о увођењу такозваних међународних рестриктивних мера утврђених одлукама Савета Европске уније, са седнице која је одржана 8. априла, пише подгоричка Побједа.

Званична одлука објављена је тек 14. априла у Службеном листу, након чега су државне институције и агенције требало да почну с применом санкција према Руској Федерацији, компанијама и појединцима из те државе.

Када је реч о телевизијском садржају, прописана је забрана емитовања или омогућавања, олакшавања или других доприноса емитовању било којег садржаја "Раша тудеј" као и за "Спутњик".

"То укључује пренос или дистрибуцију путем било којег средства, као што су кабл, сателит, ИПТВ, интернетске услуге, платформе или апликације за размјену видео садржаја на интернету - независно од тога јесу ли нове или претходно инсталиране", појаснили су из Агенције за електронске медије, а преноси Побједа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси