Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Одбијен захтјев за накнаду нематеријалне штете од дневних листова “Вијести” и “Дан”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

05. 04. 2022.

Аутор: safejournalists.net Извор: safejournalists.net

Одбијен захтјев за накнаду нематеријалне штете од дневних листова “Вијести” и “Дан”

Тужбени захтјев бизнисмена Зорана Бећировића и његове фирме са Кипра, којим је тражено скоро 60.000 еура накнаде нематеријалне штете због повреде части и угледа од дневних листова “Вијести” и “Дан” и НВО МАНС, одбијен је пресудом Основног суда у Подгорици.

Истом одлуком одбијен је захтјев за објављивање пресуде и уклањање саопштења објављених на порталима “Вијести” и “Дана”.

Зоран Бећировић и његова компанија са Кипра су пред Основним судом покренули поступак против МАНС-а, издавача дневних листова “Daily press” и “Jumedia Mont” због објављивања чланака на порталима тих медија, у којима се откривању финансијске трансакције између његове off shore фирме и предсједнице Врховног суда Весне Меденице. Меденица је наводно земљиште у Колашину продала Бећировићу за близу 139.000 еура.

“Првостепеном одлуком овог суда одбијени су тужбени захтјеви Бећировића и његове компаније за накнаду нематеријалне штете у укупном износу од 58.000 еура, као и објављивање ове пресуде и уклањање напријед наведених чланака са портала тужених, као неоснован. Тужиоци су обавезани да туженима исплате трошкове поступка у укупном износу од 14.270,44 еура”, саопштила је суткиња портпаролка Ивана Бецић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси