Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Државна телевизија БиХ пред гашењем, менаџмент поручује: Престајемо с радом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

25. 03. 2022.

Аутор: Klix.ba Извор: nova.rs

Државна телевизија БиХ пред гашењем, менаџмент поручује: Престајемо с радом

Државни телевизијски сервис Босне и Херцеговине је пред гашењем јер су им рачуни блокирани већ три недеље. Пословодни одбор те ТВ куће се обратио последњим позивом за помоћ поручујући да ће иначе престати с радом. У БХРТ-у је запослено 870 радника којима је угрожена егзистенција

„Пословодни одбор БХРТ-а обавештава јавност да ће Радио Телевизија Босне и Херцеговине нажалост, морати престати с радом након што су њени рачуни блокирани већ трећу недељу чиме је онемогућено наше даље функционирање и постојање“, поручују из БХРТ-а.

Главни разлог блокаде је немогућност БХРТ-а да добије гарантовани приход од РТВ таксе. Такође, Радио Телевизија Републике Српске која прикупља таксу у РС и територији Брчко дистрикта од 2017. године не уплаћује БХРТ-у припадајућих 50% наплаћених средстава. Према тврдњама из БХРТ-а, тај дуг сада износи преко 63 милиона КМ (конвертибилних марака).

"Позивамо оснивача БХРТ-а, али и друге нивое власти у БиХ, да преузму одговорност и да обавесте бројне институције, агенције и компаније у државном или ентитетском власништву зашто више неће бити у могућности да користе инфраструктуру БХРТ за обављање својих редовних послова уколико се у наредних неколико дана не нађе решење које ће омогућити редовно пословање БХРТ-а", обавестили су из послодовног одбора БХРТ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси