Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  БиХ: Удружење новинара позива на бојкот Додика
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

23. 03. 2022.

Аутор: Дневник Извор: Дневник

БиХ: Удружење новинара позива на бојкот Додика

Управни одбор Удружења БХ новинара позвао је на бојкот активности српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, док се хитно не извини због понашања по изласку из Тужилаштва БиХ.

Додик је на конференцији за новинаре након давања изјаве у Тужилаштву БиХ рекао да показивање средњег прста није било намењено целој новинарској заједници, већ БН телевизији, због, како је казао, њиховог неистинитог извештавања и Авазу, који је објавио текст о свему што му је јуче предочено у Тужилаштву. Додик је констатовао да је реч о спрези Тужилаштва и Аваза и да је за ту спрегу, како је рекао, увек спреман да покаже средњи прст.

УО Удружења БХ новинара, међутим, сматра да је овим гестом Додик, како наводе, још једном демонстрирао понашање потпуно непримерено и недостојно једног високог политичког званичника. Српски члан Председништва упутио је јуче и писмо представницима ЕУ поводом најављених спорних активности и договорених састанака председавајућег Председништва Шефика Иаферовића у Бриселу. Позвао је представнике ЕУ у Бриселу да одбију дискусију о ситуацији у БиХ са Иаферовићем и суздрже се од доношења било каквих одлука, јер ће се сматрати правно ништавним.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

24.03.

2022.

Емпедокле [нерегистровани] у 23:35

Нонсенс

Новинари позивају на бојкот свога рада!?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси