Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Притвор осумњиченом за угрожавање безбједности шефице црногорског ЦИН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

18. 08. 2021.

Извор: Радио Слободна Европа

Притвор осумњиченом за угрожавање безбједности шефице црногорског ЦИН-а

Бошку Филиповићу, осумњиченом да је угрозио безбједност директорице Центра за истраживачко новинарство Милке Тадић Мијовић, одређен је притвор до 30 дана, саопштено је из Основног суда у Котору за Радио Слободна Европа (РСЕ) 18. августа.

Филиповић је ухапшен након што је вербално напао, вријеђао и пријетио Тадић Мијовић 16. августа у Петровцу, због сумње да је извршио кривично дјело угрожавања њене сигурности.

Након саслушања њему је било одређено задржавање до 72 сата, а судији за истрагу Основног суда у Котору је поднијет предлог за одређивање притвора.

Подсјетимо, Филиповић је у Будви хапшен и 2018. јер је пиштољем пријетио особљу и гостима једног кафића у Петровцу. У Београду је исте године осуђен на 11 мјесеци кућног затвора јер је на једном београдском сплаву пред свједоцима пријетио предсједнику Србије Александру Вучићу и министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу. Филиповић је исјекао електронски надзор (наногицу) и побјегао у Црну Гору.

Вербални напад на новинарку Тадић Мијовић је осудило више новинарских удружења, невладиних организација и политичких представника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси