Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Милка Тадић-Мијовић вербално нападнута, ухапшена безбједносно-интересантна особа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 08. 2021.

Аутор: Биљана Николић Извор: Цензоловка/Вијести

Филиповић напао новинарку

Милка Тадић-Мијовић вербално нападнута, ухапшена безбједносно-интересантна особа

"Викао је и говорио како ја пишем свашта за "шкаљарце" и то без доказа, да новинари све лажу и да пишемо против Мила (Ђукановића) без доказа. Говорио је како нас све треба побити."

Директорица Центра за истраживачко новинарство Милка Тадић-Мијовић вербално је нападнута вечерас, око 20 часова, на паркингу код мегамаркета "Волија" у Петровцу.

Због вријеђања и бројних пријетњи, будванска полиција је за мање од пола сата, ухапсила безбједносно-интересантно лице Бошка Филиповића (56), који се налази у просторијама ЦБ Будва и биће предат тужилаштву на даљу надлежност.

Тадић-Мијовић испричала је "Вијестима" да се вербални напад догодио на паркингу и то без икаквог повода.

"Тај човјек је припао ауту и почео да говори како сам се, наводно, погрешно паркирала. Након тога када је видио о коме је ријеч кренуо је да псује и пријети како ће да ми избуши све четири гуме, пријетио новинарима Вијести и понављао како ја и колеге свашта пишемо против "шкаљараца". Викао је и говорио како ја пишем свашта за "шкаљарце" и то без доказа, да новинари све лажу и да пишемо против Мила (Ђукановића) без доказа. Говорио је како нас све треба побити. То је ужасно било. Пријетње и вика трајале су једно 7-8 минута", испричала је Тадић-Мијовић "Вијестима".

Државни секретар МУП-а и замјеник Комисије за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима Зоран Миљанић казао је "Вијестима" да је осумњичени за вербални напад ухапшен убрзо након пријаве Тадић-Мијовић.

"Службеници ЦБ Будва реаговали су промптно и врло брзо ухапсили Бошка Филиповића, безбједносно-интересантно лице, који је приведен. Биће предат тужилаштву на даљу надлежност. Морам да нагласим да је Тадић-Мијовић нападнута због свог новинарског рада. Полиција ће као и до сада у сличним ситуацијама реааговати и стати у заштиту новинара", поручио је Миљанић.

Бивши боксер Бошко Филиповић познат је по насилничком понашању, а будванска полиција хапсила га је и у љето 2018. године, због сумње да је у једном петровачком кафићу витлао пиштољем и пријетио особљу и гостима.

Насилничка епизода у Петровцу услиједила је након што је из Београда успио да скине "наногицу" и побјегне из кућног притвора, јер га је Трећи суд у Београду осудио на 11 мјесеци због пријетњи смрћу предсједнику Србије Александру Вучићу и бившем министру унутрашњих послова Србије Небојши Стефановићу.

Бошко Филиповић је тамошњој полицији познат и по томе што је 2017. године у центру Београда запалио свој "порше" у знак протеста јер, како је причао, након четрири деценије живота у Србији није могао да добије тамошње држављанство.

Медији су годинама писали о бившем боксеру наводећи да су се против њега водили бројни судски поступци, махом, због насилничког понашања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси