Насловна  |  Актуелно  |  Путовање кроз историју српске штампе  |  УНС – ДНВ позива на конференцију o новинарству у Војводини и знаменитим новинарима у међуратном периоду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Путовање кроз историју српске штампе

14. 11. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС – ДНВ позива на конференцију o новинарству у Војводини и знаменитим новинарима у међуратном периоду

Удружење новинара Србије – Друштво новинара Војводине позива новинаре, студенте новинарства и грађане на конференцију посвећену новинарству у Војводини између два рата, која ће бити одржана 30. новембра, од 18 сати, у књижари Булевар букс, Булевар Михајла Пупина 8, у Новом Саду.

У периоду између два светска рата Војводина је била значајан центар српске штампе. Иако су након Великог рата примат преузели престонички листови Политика, Време, Правда и у Новом  Саду се развијала дневна штампа, формирала су се новинарска удружења и настали су први таблоиди који су писали о бројним аферама из тог времена.

На конференцији ће бити речи о томе колико је било медија у Војводини између два рата, како су изгледали политички, женски, полицијски, хумористички листови, ко су били најутицајнији новинари и уредници, какве су биле новинарске плате, какве су биле последице цензуре …

Знаћајна тема биће и медији на језицима националних мањина и њихов значај за развој новинарства у Војводини.

На конференицији ће говорити професори Филозофског факултета у Новом Саду др Владимир Баровић и др Слободан Бјелица и професор Учитељског факултета на мађарском наставном језику у Суботици др Ференц Немет.

Молимо вас да присуство потврдите на мејл uns.dnv@gmail.com и наведете име и презиме, број телефона и редакцију. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Радионица је суфинансирана од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси