Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Предлог Одлуке о покретању иницијативе за приватизацију Радио телевизије Kрагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

16. 12. 2017.

Извор: Бета

Предлог Одлуке о покретању иницијативе за приватизацију Радио телевизије Kрагујевац

Градско веће Kрагујевца утврдило је предлог Одлуке о покретању иницијативе за приватизацију Привредног друштва Радио телевизија Kрагујевац о којој ће се изјашњавати одборници градске Скупштине у среду, 20. децембра.

"Ако одборници дају сагласност на тај предлог, одлука ће бити достављена Министарству привреде на даље поступање", саопштено је данас медијима.

Радио телевизија Kрагујевац први пут је приватизована у октобру 2015. године када је ову медијску кућу купио бизнисмен из Kрушевца Радоица Милосављевић.

Та приватизација поништена је крајем јануара 2017. године због тога што Милосављевић није поштовао обавезе из купопродајног уговора. После раскида прве приватизације, Радио телевизију Kрагујевац летос је поново преузео град Kрагујевац, на одређено време, на рок од шест месеци, до нове приватизације.

РТK је обновила емитовање програма крајем августа, после девет месеци прекида због тешке финансијске ситуације, дуговања, блокаде рачуна и неисплаћених зарада с доприносима.

Ову медијску кућу је у јуну 2017. године напустило 35 запослених, уз државни социјални програм, а остало је 24. Град Kрагујевац је свим запосленима исплатио све заостале зараде, дуг настао у време "газдовања" Радоице Милосављевића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси