Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Запослени у РТК сутра о штрајку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

13. 10. 2016.

Аутор: Ј. Р. Извор: УНС

Запослени у РТК сутра о штрајку

УГС „Независност“ Радио телевизије Крагујевац упозорио је пословодство те медијске куће да би због непоштовања купопродајних обавеза могли да ступе штрајк.

Одлуку о организовању штрајка запослених донеће на сутрашњем састанку, а ускоро ће свој случај предочити ГС културе и уметности „Независност“ у Београду са којим ће се договорити о следећим корацима.

Власник РТК Радоица Милосављевић дугује запосленима четири плате, рок за улагање у опрему истиче данас, а рачун предузећа блокиран је за око 11 милиона динара.

Последње исплаћене зараде за април и мај ишле су преко рачуна Милосављевићеве фирме „Слога“ чиме се заобишао блокиран рачун па неким повериоцима и запосленима који су тужили предузеће још нису измирена дуговања. 

- Стање је катастрофално, људи су у неком вакуму, не знају да ли да иду или да остану. Све то утиче на програм који се отежано одвија. Јуче сам од Министарства привреде затражио хитну ревизију купопродајног уговора. Надам се да ће брзо реаговати и да ће, као и у априлу, запретити Милосављевићу повлачењем банкарских гаранција – рекао је УНС-у председник УГС „Независност“ РТК Горан Антонијевић.

Запосленима у РТК власник је јуче поново, овога пута формално, понудио социјални програм уз отпремнине од 200 евра по години стажа.

- До сада се пријавил скоро половина од 67 радника. Рок за изјашњење продужен је до понедељка, јер је, како сам чуо, Милосављевић назвао и рекао да се није пријавило довољно људи – казао је Антонијевић.

Радоица Милосављевић је прошле године купио 8 медија у Србији. РТВ Брус и Центар за информисање Нови Кнежевац угашени су убрзо након приватизације, док је ТВ Пожега најавила прекид емитовања програма.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси