Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радио Суботицу од радника купио VTV ComNet
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 10. 2016.

Аутор: Борис Шуман Извор: РТВ

Радио Суботицу од радника купио VTV ComNet

Радио Суботица коначно је приватизована. Радници којима је пренето власништво над овим медијем након претходне неуспешне приватизације продали су овај медиј предузећу VTV ComNet, које у свом портфолију има неколико локалних телевизија у Војводини.

Нови власник планира да консолидује пословање, заустави "производњу" губитака и нађе начин како да овај медиј настави да производи програм, како на српском - тако и на језицима националних мањина, по чему је био специфичан у време када је пословао као јавно предузеће.

Након неуспешне приватизације, преносом власништва на запослене који на то имају право Радио Суботица трансформисана је из Јавног предузећа у Друштво са ограниченом одговорношћу. Осморо некадашњих запослених, који су власници предузећа, свој удео је продало предузећу VTV ComNet. У овом предузећу планирају да пословање Радио Суботице, а самим тим и емитовање програма на мањинским језицима, приладоге тржишним условима.

"На тржишној утакмици Радио Суботица овако не може да опстане и ту треба чинити нешто да би уопште опстала. Оно што је сигурно, Радио Суботица ће остати да емитује на мађарском и на хрватском језику" – каже власник VTV ComNet Владан Стефановић.

Некадашњи запослени задовољни су што радио с традицијом дужом од четири деценије није престао да постоји.

"Доста радио станица у Војводини је угашено, које су правиле програме и на језицима националних мањина. Надам се да се то, што се тиче Радио Суботице, неће десити и да ће Радио Суботица у било каквој форми опстати", каже један од њих Имре Тот.

До прошле године Радио Суботица пословала је као јавно предузеће. Повлачењем државе из медија остала је без финансирања у досадашњем облику, а већина запослених је напустила предузеће уз отпремнине. Њен нови власник у свом власништву има локалне телевизије у Суботици, Бечеју, Новом Бечеју и Врбасу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси