Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Синдикат: Највероватнији раскид приватизације у Радио-телевизији Крагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

06. 09. 2016.

Извор: Бета

Синдикат: Највероватнији раскид приватизације у Радио-телевизији Крагујевац

Синдикат УГС "Независност" оценио је да је највероватније да се раскине приватизација у Радио-телевизији Крагујевац, јер власник Радоица Милосављевић не испуњава купопродајне обавезе.

Синдикат УГС "Независност" оценио је данас да је највероватније да се раскине приватизација у Радио-телевизији Крагујевац (РТК), јер власник Радоица Милосављевић не испуњава купопродајне обавезе и запосленима дугује плате и доприносе.

Председник гранског синдиката УГС "Независност" за медије, културу и уметност Драган Милановић рекао је новинарима да је сада одлука о томе у рукама Министарства привреде.

Он је навео да су представници синдиката после разговора прошле седмице у том министарству добили информацију да ће у наредних седам до 10 дана бити заказана седница комисије за контролу уговорних обавеза купца Радио-телевизије Крагујевца.

"До седнице власник треба да достави доказе да је испунио обавезе по уговору, односно да је исплатио други део зараде за април и плату за мај. У супротном комисија ће морати да активира банкарске гаранције у износу од 150.000 евра", рекао је Милановић.

Према његовим речима, власник ће добити нови рок да положи другу банкарску гаранцију, а ако то не учини, Министарство привреде може да одлучи о раскиду приватизације у РТК.

Милановић је изразио бојазан да ће власник можда и да испуни обавезе за зараде за месец и по дана и да купи ново време од шест месеци у коме ће да настави "да малтретира" запослене.

"Закон је направљен тако да штити оне који не поштују закон, суштина је да је овде привилегован онај који се барапски понаша и крши закон. Закон му је практично омогућио да може да изврдава месецима", рекао је Милановић.

Представник Центра за приватизацију УГС "Независност" Зоран Ристић је објаснио данас на састанку са запосленима у РТК да после раскида приватизације постоје два сценарија, следи оглашавање нове продаје, уколико нема новог купца акције могу да буду подељене запосленима, а ако и за то нема интересовања може да буде покренут стечај у РТК.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси