Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Почело Гашење Радио Кикинде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

05. 07. 2016.

Аутор: М. И. Извор: Вечерње новости

Почело Гашење Радио Кикинде

Гашење Информативног центра Кикинда, односно Радио Кикинде, озваничено недавном одлуком одборника, и пракгично је отпочело - сагледавањем стања у овом сада већ бившем локалном јавном предузећу и обезбеђењем средстава за несметано окончање ливидације.

Субвенције из градског буџета за ову намену су 12 милиона динара, а највећи део ових средстава усмериће се за намирење обавеза према залосленима.

Ликвидациони управник Марко Марковљев каже да ће се, када су потраживања  радника у питању, максимално испоштовати све оно што закон у том смислу налаже. Другачије, вели, и не може. 

- Запослени су први на листи за наплату потраживања - кaже Марковљев.

- Од јуна прошле године, када је Радио Кикинда престала да емитује програм, а локална самоуправа није била у обавези да се о њима стара, нису примали зараде. За њихове заостале плате издвојиће се пет милиона динара. Преостала средства су за друге повериоце. С Агенцијом за привредне регистре утаначићемо поступак ликвидације. С тим у вези, уследиће оглас за повериоце с роком пријављивања потраживања од 30 дана. Највећи поверилац је ЈП "Топлана".  Извесно је већ сада да се повериоци од имовине којој ИЦК располаже неће овајдити. Сав његов покретни и непокретни капитал процењен је на око четири милиона динара. Зграда у којој је Радио Кикинда од оснивања, од 1991. припада локалној самоуправи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси