Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

25. 06. 2016.

Аутор: Ј. Илић, Н. Живановић Извор: Вечерње новости

Исељени без обештећења

Телевизија Смедерево прекинула је емитовање програма, а разлог је исељење из пословних просторија које су у власништву Града.

Већински власник овог медија, након поделе бесплатних акција, новинарка Јелена Васиљевић тврди да је телевизијска опрема неовлашћено уклоњена и захтева покретање програма. 

- Неко је неовлашћено, без знања, дозволе и надзора већинског власника, отуђио имовину која гласи на моје име и презиме, са адресе која је у решењу Министарства привреде наведена као званично седиште фирме. Практично, украо је приватну имовину - каже власница Јелена Васиљевић. 

Министарство привреде донело је у фебруару решење о преносу капитала без накнаде ЈП Телевизија Смедерево запосленима, Јелени Васиљевић и Зорану Јовшићу. Васиљевићева је власник две трећине, а Јовшић једне трећине медија. 

Повод за исељење био је тај што телевизија нема уговор о коришћењу пословног простора са Градом. 

- У допису директорке, који сам добила поштом, кад је телевизија већ била исељена, стоји да је то урађено "на основу ургенције градске управе", да је морала простор да ослободи, и да је опрема измештена у Центар за културу. 

Покушали смо да ступимо у контакт и са директорком ТВ, али се она није јављала на телефон. 

ОВО је крађа, реч је о приватној имовини. О исељењу смо морали да будемо обавештени. Тражили смо да се имовина врати, како бисмо обавили званичну примопредају. У супротном, бићемо принуђени да поднесемо пријаву полицији - каже новинарка Васиљевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси