Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  РТВ Врање у зачараном кругу бирократије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

31. 05. 2016.

Аутор: С.Ш. Извор: УНС

РТВ Врање у зачараном кругу бирократије

Управни суд у Београду (одељење у Нишу) одбацио је тужбу коју су запослени РТВ Врање поднели против Агенције за привитазацију зато што им је ускратила право на стопостотне бесплатнe уделe овог медија. Како у образложењу стоји Агенција за приватизацију донела је решење о подели бесплатних удела које није управни акт, тако да Управни суд није надлежан за овај случај.

Ово је неочекивани исход спора јер у Решењу Агенције за приватизацију о делимичном уместо потпуно преносу бесплатних удела на запослене Јавног предузећа „Радио телевизија Врање“ пише да се против њега може покренути управни спор пред  Управним судом. Тадашњи директор Агенције за приватизацију Љубомир Шубара потписао је ово решење.

У Министарству привреде, које је наставило приватизацију медија након гашења Агенције за приватизацију, кажу да су чули за одлуку суда, али да они не могу да поступају док не добију решење од Управног суда. Решење Управног суда које је стигло у РТВ Врање још није достављено Министарству привреде иако је од његовог изрицања прошло скоро две недеље.

Агенција је уделе РТВ Врање расподелила тако што је 67 одсто пренето у Акционарски фонд, а новинарима је припао остатак. На тај начин овај медиј је и после приватизације већински остао у рукама државе. У међувремену Скупштина Србије донела је аутентично тумачење Закона о јавном информисању по којем 26 новинара и  медијска радника овог медија имају право на бесплатне уделе. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси