Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Менаџмент "Танјуга": Влада нас не финансира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

14. 05. 2016.

Извор: www.rts.rs

Менаџмент "Танјуга": Влада нас не финансира

Поводом текста објављеног на порталу Коалиције за надзор јавних финансија под насловом "Још 350.000 евра за угашени Танјуг", менаџмент Танјуга саопштава да је реч о још једном у низу малициозних и злоћудних "истраживања", јавности углавном непознатих, невладиних организација, које се не либе изношења потпуних неистина.

"Једина и цела истина је да Влада Србије не финансира Танјуг и да од 31. октобра нема ништа са националном агенцијом, која од тада није добила ни динар из буџета, нити од корисника буџетских средстава за обављање своје делатности", наводи менаџмент Танјуга.

У саопштењу се наводи да је "Коалиција" на свом порталу објавила, "а тобоже заинтересовани за заштиту јавног интереса пренели", да је Танјуг "од 01.11. 2015. године до 15. 03. 2016. године од корисника буџетских средстава на име прихода примио 41.898.196,3 динара, и то 'по престанку рада'".

"Реч је о тексту срачунатом на то да се јавности наметне лажно уверење да Влада Србије одржава Танјуг. Чињенице говоре другачије", наводи се.

"Наиме, на рачун Новинске агенције Танјуг је у новембру 2015. године са закашњењем уплаћено 17.458.000,00 динара на име финансирања делатности агенције од стране оснивача – Републике Србије – за октобар 2015. године, дакле за период пре престанка важења Закона о Танјугу", наводи се у саопштењу.

Истичу да је "јасно да није реч ни о каквом приходу, већ о уплати заосталих субвенција, за октобар 2015. године, које је агенцији, на основу Закона о буџету и Програма пословања Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг за период 01.01.2015. – 31.10.2015. године, уплаћивало ресорно министарство".

Средства у износу од 20.731.758,00 динара су уплаћена у децембру 2015. године, у складу са Одлуком о правним последицама престанка рада Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг, а та средства је – у складу са важећим законима – дозначило ресорно министрарство на име неисплаћених зарада и других примања, која су запослени остварили по основу рада у Танјуг ЈП до 31. октобра 2015. године, као и других доспелих обавеза које се односе на пословање предузећа у периоду до 31.октобра 2015. године, истиче се у саопштењу.

Преостали износ, како наводе, од 3.708.438,33 динара односи се на раније преузете уговорне обавезе корисника буџетских средстава према Танјугу.

Наводи се да Новинској агенцији Танјуг након 31.10.2015. године нису уплаћивана никаква буџетска срестава на име финансирања делатности.

Истиче се да ни динар пореских обвезника Србије није од 31. октобра 2015. године ушао у Танјуг ради финансирања његовог рада."Држава је, да закључимо, како је и било предвиђено Стратегијом и Законом о информисању 'изашла' из Танјуга, а то је, ваљда и био главни захтев аутора тих докумената, али и аутора свих каснијих дописа и 'дојава' на тему – кад ће већ једном бити затворен Танјуг", пише у саопштењу.

Кажу да "за то што агенција, коју влада више не финансира и не одржава, није нестала нећемо да се правдамо".

"Сада смо, што је и био захтев, равноправни на тржишту са осталим новинским агенцијама. Шта више, мало смо мање равноправни, јер овом Танјугу нису доступна буџетска средства по основу пројектног финансирања медија, а о новцу из страних фондова и донација – да и не говоримо. Толико о новцу и лажима о новцу о којем говори 'Коалиција'. Танјуг није, како то 'цени' 'Коалиција', 'фантомска' агенција. За разлику од невладиних организација, не приходује из буџета, односно на терет грађана Србије", додаје се у саопштењу.Кажу да "не постоји никаква 'морбидна операција' којом се, како то каже 'Коалиција', Танјуг одржава о трошку грађана".

"Бесрамно је, заиста, шта све себи дају за право разне коалиције, какве оцене и квалификације износе и са каквом лакоћом истрајно настоје да увуку у блато нешто што јесте бренд и људе који иза њега стоје", закључује менаџмент Танјуга.

 

Коментари (9)

Остави коментар
сре

25.05.

2016.

placenik [нерегистровани] у 11:28

gde su moji novci

Sada neplaceni godisnji odmor,a sutra radicemo bez honorara,
Pa odna ko moze da kaze da je branka djukic loz menadjer Tanjuga!

Одговори
уто

24.05.

2016.

Videosex [нерегистровани] у 09:01

Konačno odmor !!!

Zla baka Branka je posle više od 6 meseci rada na održanju SNS-a na vlasti svijim vernim izvršiocina saopštila radosnu vest:

Može da se koristi godišnji odmor, i to 10 radnih dana, i to naravno - NEPLAĆEN !!!

Bravo za Baka Branku,

Одговори
сре

18.05.

2016.

Protest [нерегистровани] у 10:47

Menadžment ???

Od kad u nepostojećem tanjugu postoji menažment ?
Dok san ja tamo radio, zla baka branka đukić je sve odluke uvek donosila sama.
Fantomski nelegalni ukinuti tanjug normalno radi, još samo da Brankina vesela ekipa izvšilaca stavi fantomke, da bi se potpuno uklopili u SNS fazon koji je trenutno u modi.

Одговори
пон

16.05.

2016.

unuka [нерегистровани] у 19:50

Re: Ostavite moju baku na miru

Dosta više napadanja na moju baku! Ona je najlepša, najzgodnija, najvišlja i najpametnija baka na svetu. Ko vam je kriv što vi niste na njenom mesto ili što vi niste njen odabir?
Niko se od vas ne bi zadržao toliko dugo posle mandata, a da ne pričam, posle gašenja.
Baka je sposobna, zna da oko nje niko nema pojma i to odlično koristi.
Barata sa ljudima, danas ovaj, sutra onaj, bitno je da je od koristi i da nije pametniji od nje da može da je tapše, jer je najvišlja.
Ne verujete?
Uporedite tri plave bake u Tanjugu i videćete da je najvišlja moja baka.
Bako samo napred!
A što se tiče Tanjugovog servisa, ako čitate, a čitate, jer na tržištu nema bolje ni ponude ni potražnje, možete zaključiti da je pravo smeće.
Zašto smeće? Pa bake dotrajale i nisu za upotrebu više, pa misle da je "in" sve što je smeće.
Pozdrav za sve bake, a najviše za moju.

Одговори
пон

16.05.

2016.

bane [нерегистровани] у 10:50

fotelja

Branka Đukić će sedeti u fotelji i kad nikog više ne bude u Tanjugu, nepostojećoj agenciji, makar tu fotelju iznela ispred zgrade, na ulicu

Одговори
пон

16.05.

2016.

Protest [нерегистровани] у 10:16

A ko finansira ?

a ko onda finansira tanjug ako to nije vlada ?
vrlo je jasno da od tržišta ne mogu da se pokriju troškovi i bedne plate.
da nije finansijer u Palmira Toljatija na Nbgd ?

Одговори
нед

15.05.

2016.

Kolega iz Tanjuga [нерегистровани] у 09:16

SNS-ov Tanjug ???

Prvo i osnovno: "menadžment Tanjuga" ne postoji - sve odluke donosi isljučivo Branka Đukić sama, bez konsultacija sa bilo kim iz kuće. Lično je opstruirala prodaju Tanjuga, razjurila kupce,i skalokal od srećće kad je poslednji rok za prodaju istekao. A onda je namerno izbegla da podnese zahtev za podelu akcija zaposlenima. Sve sa jednim ciljem - da ostane direktor zanavek, i da po svemu sudeći Tanjug potane SNS-ova agencija.

Svi koji su pokušali da misle svojom glavom, i bilo šta promene na bojje, odustali su i otišli, ili su brutalno oterani i otpušteni, na predlog Brankinih glavnih kerbera i "kadrovika" Maje Vojinović i Zorice Nikčević.

Okreni-obrni, matematika je jednostavna - Tanjug ama baš nikako ne može ni sa smanjenmim brojem "izvršilaca" sa mizernim platama ispod svih proseka da posluje pozitvno, pa čak ni na nuli - bez pomoći nekoga sa strane (ko je rekao Vučić ?) tako se agencija pretvorila u promotivnu i marketing agenciju SNS-a. Svaka besmislena aktivnost SNS-ovaca se bespogovorno pokriva - juče su snimali 3 ista "odlepljivanja plakata" kojim se reklamira SNS - pa kome to treba, osim naravno SNS-u ?

Kako je moguće da Tanjug ima pečat i aktivan račun 6 meseci od isteka zakona kojim je bilo regulisano postojanje agencije, i da agencija nije obrisana iz APR-a u zakonskom roku ???

Vrlo je jasno da je u Tanjugu neviđena muljačina u režiji Vučića koji je "obećao da će spasti Tanjug" SNS-a i BĐ koja se vešto oprala, otkupila i postala najnaprednija naprednjakuša, i da se državna agencija pod njenom komandom pretvorila u SNS marketing agenciju o trošku građana Srbije. Tanjug radi za potrebe SNS-a, suprotno zakonu, i funkcioniše na "Vučićevim obećanjima". Pravna država ne postoji i ne funkcioniše, kao ni u ostalim segmentima.

Gde prestaje zakon i zdrav razum - počinju Vučić i SNS, a u Tanjugu i BĐ sa svojim vernim "izvršiocima", spremnim da za sitne pare urade sve na promociji i za potrebe SNS-a.

Одговори
суб

14.05.

2016.

bakin kolega [нерегистровани] у 23:30

obraz-moral

obraz-moral

Da Branka Đukić ima obraz i morala,nakon svih dosadašnjih komentara bivših pa i sadašnjih saradnika,otišla bi iz Tanjuga.Ovako, saopštenjem obmanjuje javnost kao i nas koji itekako znamo da je jedina ona poodavno bacila Tanjug u blato.
Branka,idi i spasi nas jadi i bede u koje si nas uvukla,a bivši i sadašnji radnici če se izboriti da Tanjug izvuće iz moralnog i profesionalnog propadanja i da napravimo novu, modernu , poštovanu agenciju i to sve po zakonu.

Одговори
суб

14.05.

2016.

Zale [нерегистровани] у 17:23

Neistina

Neistina je da je tanjug ravnopravan natržištu! To je samo priča. Prethodno pitanje je, međutim, kasko nešto što se zove tanjug uopšte posluje - kad nije registriovano, nema račun, kad sa korisnicima zbog toga ne može da zaključi ugovore ...Šta je to tanjug koji se predstavlja kao agencija koja je prestala da postoji? Ako država ne daje pare, a i to je neistina, što bi vučić morao da objasni, odakle se finansira? Ko plaća struju, vodu, telefone,kiriju za zgradu na Obilićevom vencu? Ako ne plaća, zaštio ne plaća i zašto nije iseljen, a struja i voda isključeni? O platama ovih koji još rade pod nepostojećom fiormom tanjug da i ne govorim, jer osim tog "menadžmenta" drugi plate i ne primaju! Odakle "menadžmentu" plate, kolike su?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси