Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Одлука министра довела до неочекиваног обрта
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

13. 05. 2016.

Аутор: Мирослав Ђорђевић Извор: Блиц-Србија

Изненада постала власница телевизије

Одлука министра довела до неочекиваног обрта

Због ометања деоничара да преузму капитал бивша новинарка ТВ Смедерево Јелена Васиљевић поднела је пријаву против директорке Невене Ћирковић.

Скупштина Србије усвојила је средином фебруара тумачење по коме је првих шест непродатих медија припало запосленима. Међу њима је и ТВ Смедерево, а нови сувласници су двоје новинара. Судбина и закон су хтели да телевизија припадне Јелени Васиљевић, некада радници те медијске куће, која има две године стажа, и Зорану Јовшићу са годином стажа у ТВ Смедерево.

- Остали потенцијални сувласници отпали су јер су раније узели бесплатне акције НИС-а, Аеродрома, Телекома... Ко им је крив што нису читали иза зареза. За све њих, верујем, било је непријатно изненађење када су схватили да сам ја већински власник - каже Јелена Васиљевић.

Јелена је новинарка „Смедеревских новина“, Интернет портала, који због критичког става према градској власти није на списку омиљених код владајућегарнитуре.

Телевизија вреди два милиона динара

Телевизија Смедерево, по решењу Министарства привреде, вреди тек нешто више од два милиона динара, јер нема свој простор, садашњи је власништво града. Техника је стара и дуго необнављана, ако се изузме она неопходна за прелазак на дигитално емитовање програма. Највећи број запослених је уз отпремнине већ отишао из фирме.

Док не стигне решење немам коментара - кратко одговара Зоран Јовшић, други сувласник, коме припада 33 одсто власништва.

Решење никако да дође до ТВ Смедерево, мада је в. д. директора Невена Ћирковић 24. фебруара обавештена да може да дође да га узме. У телевизији кажу да је на боловању. Не постоји рок. Уредно су обавештени да ће доћи - каже Марија Џамбић у Министарству привреде.

Реаговало је и Удружење новинара Србије, али... У Министарству привреде УНС-у је речено да су упознати са ситуацијом, да су више пута контактирали с директорком, али да по закону једино овлашћено лице, дакле директорка, може да преузме решење.

Поднела сам кривичну пријаву против Невене Ћирковић пошто ни три недеље након доношења решења није отишла у Министарство привреде да га преузме - каже Васиљевићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси