Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Угашена станица емитује програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

11. 03. 2016.

Аутор: Ж. Б. Извор: Дневник

Угашена станица емитује програм

Радио Сечањ као јавно предузеће више не постоји, али и даље емитује програм. У каквим околностима се програм одвија, појаснио је директор сечањског Радија Братислав Шуловић:

- С обзиром на то да нисмо приватизовани, гашење радија као јавног медија морало је да се деси и све радње у вези са тим се предузимају. Али, нама дозвола за емитовање траје до 8. августа. Због тога сам звао РЕМ (Регулаторно тело за електронске медије) и питао да ли можемо да емитујемо програм. Добио сам одговор да можемо, тако да програм иде. 

Запослени у радију, њих осморо и девети директор, у најнезгоднијим су годинама. 

- Ни тамо, ни овамо, нисмо ни млади ни стари. Просек нам је 45 година, имамо породице, неки децу у забавишту, неки студенте.... Зато нисмо седели скрштених руку, направили смо удружење које је основало портал Secanj.info и планирамо да се финансирамо кроз пројекте - објашњава Шуловић. 

Општина Сечањ, као уосталом ни друге локалне самоуправе средњег Баната, још нису расписале конкурсе за информисање, мада је у буџетима упланирана таква ставка. 

- Касни се са свим потезима, а нама је остало да се сналазимо у таквим околностима. Верујем да ће се за део радника наћи посао, а за оне остале будућност ће се наћи на порталу - истиче Шуловић. 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

30.03.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 23:14

Ne moze

Uz duzno postovanje zaposlenima program se ne moze emitovati . To sto im je neko u telefonskom razgovoru rekao ma emitujte je jedno a Zakon drugo. U sustini u ovoj zemlji sve moze i sve ne moze tako da samo napred i srecno,

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси