Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Кривична пријава новинарке против директорке ТВ Смедерево због опструкцијe права на бесплатне уделе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 03. 2016.

Извор: УНС

Кривична пријава новинарке против директорке ТВ Смедерево због опструкцијe права на бесплатне уделе

Због онемогућавања уделичарима ТВ Смедерево да преузму бесплатан капитал медија, бивша новинарка ове телевизије Јелена Васиљевић поднела је кривичну пријаву против в.д. директорке ТВ Смедерево Невене Ћирковић. Пријава се односи на злоупотребе положаја одговорног лица, несавесног рада у слижби и злоупотребе службеног положаја. Јелена Васиљевић једна је од двоје новинара који имају право на бесплатне уделе ТВ Смедерево.

„О томе да је 18. фебруара Министарство привреде донело прва решења о подели бесплатних удела међу којима је и решење за ТВ Смедерево, сазнала сам са сајта Министарства. Нико из телевизије ме није обавестио. Ово решење требало је да преузме директорка Невена Ћирковић као овлашћено лице, али то она до данас није учинила, иако су је из Министарства обавестили. Тако ми је онемогућила да остварим законом предвиђено право. Срела сам је на једном догађају о којем сам извештавала крајем фебруара. Питала сам је када ће да преузме поменуто решење на шта ми је одговорила да не зна ништа о томе и да није обавештена. Други уделичар, који ради на ТВ Смедерево није био заинтересован када сам га звала да видим шта планира и да ли је разговарао са директорком“, објаснила је УНС-у Јелена Васиљевић разлоге за подношење кривичне пријаве.

У Министарству привреде УНС-у је речено да су упознати са ситуацијом, да су више пута контактирали директорку Невену Ћирковић, али да по Закону једино овлашћено лице, дакле директорка, може да преузме решење.

Директорка Невена Ћирковић била је недоступна, док се на телефоне ТВ Смедерево УНС-у нико није јављао.

Подсетимо, Министарство привреде донело је у фебруару првих шест решења о преносу капитала без накнаде запосленима код издавача медија. Решења су тада донета за Реч радника из Алексинца, ЈП ТВ Смедерево, ЈП Радио Бујановац, ЈП Информативни центар Оџаци, Информативни центар Тутин и Информативно јавно предузеће Прешево.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси