Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радоица Милосављевић на време исплатио банкарске гаранције?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 03. 2016.

Извор: УНС

Радоица Милосављевић на време исплатио банкарске гаранције?

“Радоица Милосављевић из Крушевца предао је банкарске гаранције за свих осам медија које је купио”, речено је данас Удружењу новинара Србије (УНС) у Министарству привреде.

„Једном су продужени рокови исплате банкарских гаранција за све медије које је Радоица Mилосављевић купио. Одлуке су донете у периоду од 22. октобра до 1. децембра прошле године на период одлагања од 60 дана од дана пријема обавештења. Он је до сада све банкарске гаранције уплатио“, рекла је за УНС Ангелина Јефтић из Сектора за приватизацију и стечај Министарства привреде.

Подсетимо, Центар за владавину права објавио је у јануару ове године да Радоица Милосављевић није у прописаном року доставио банкарске гаранције за осам медија које је купио у процесу приватизације, као и да је 13. јануара тражио пролонгирање испуњавања обавеза из купопродајног уговора за још 90 дана.

Након тога, УНС је од Агенције за приватизацију затражио одговор на питање на основу ког прописа је Милосављевићу продужен рок за исплату гаранција, као и копију решења о одлагању достављања банкарских гаранција.

С обзиром на то да је Агенција престала са радом 1.  фебруара, а да до тад  УНС није добио одговор, питања смо 18. фебруара упутили и Министарству привреде које је преузело надлежност Агенције.

Министарство је данас, после скоро 20 дана, УНС-у одговорило да је „на основу члана 54. Закона о приватизацији и члана 15. Уговора о продају капитала, а на захтев купца Милосављевића, продужило рок за достављање банкарских гаранција за све медије чији је он власник“.

Међутим, копије докумената које би потврдиле ове наводе Министарства УНС није добио, иако је у више наврата то захтевао на основу Закона о приступу информацијама од јавног значаја.

Радоица Милосављевић: Не сећам се кад сам обезбедио банкарске гаранције

Удружењу новинара Србије (УНС), после одбијања позива, јавио се Радоица Милосављевић који је потврдио да је обезбедио банкарске гаранције за осам медија које је купио у поступку приватизације.

„Јесам исплатио, не сећам се кад“, одговорио је Милосављевић на питање УНС-а када је обезбедио гаранције за купљене медије.


Подсетимо, Радоица Милосављевић купио је  прошле године РТВ Панчево, РТВ Крагујевац, РТВ Брус, ТВ Пирот, РТВ Цариброд, Центар за информисање Нови Кнежевац, ТВ Пожега и РТВ Крушевац које је платио укупно 281.280 евра.

За ове медије требало је да достави банкарске гаранције у вредности од укупно 287.000 евра и то: 40.000 евра за РТВ Панчево, 150.000 евра за РТВ Крагујевац, 30.000 евра за РТВ Цариброд Димитровград, 30.000 евра за Телевизију Пожега, 15.000 евра за РТВ Брус, 14.000 евра за РТВ Крушевац, 6.500 евра за Телевизију Пирот и 1.500 евра за Центар за информисање Нови Кнежевац.

Коментари (3)

Остави коментар
сре

09.03.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 13:00

Žali Bože srpske medije

Čemu više komentari ? Reaguje li iko na njih? Naš narod kaže -pas laje , vetar nosi.Na žalost tako i jeste.Mediji u Srbiji više ne postoje,pretvorili su se u razglasnu stanicu i informator jedne političke opcije a sredstva iz opštinskih budžeta namenjena za gromoglasno najavljivano pravedno projektno finansiranje medija sada konačno idu na pravu adresu, jednom čoveku. Niko ne reaguje.Pitam se često šta je sa borbenošću, hrabrošću,pravičnošću i upornošću koja je osnovna odlika novinara kroz vekove.Kao i mediji, i ove vrline su doživele transformaciju , pa nas sada sa ekrana pozdravljaju kukavice i poltroni koji se iz straha ili gluposti utrkuju u dodvoravanju jednom čoveku.Sve u svemu -uvreda za zdrav razum.Ali šta je to zdrav razum ? Kome je potreban? Našoj državi očigledno ne, vlasti još manje a premijeru ni najmanje.
Mediji se uništavaju,radnici otpuštaju s posla, crkve potapaju, vekovni zapisi seku ,.......dakle to je ono što smo je narod izabrao pre dve godine.Odlično.Evo uskoro prilike da to i potvrdimo,Pa ko zna možda nam kao naciji konačno i krene kada se još jednom dokažemo na delu. Pa srećno nam bilo...

Одговори
уто

08.03.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 20:58

Re: nisu naslutili

Možda kreatori i tvorci medijskih zakona nisu slutili da će doći do ovakvih mutnih radnji. Morali su dobro da se naoružaju znanjem i da sagledaju srpsku stvarnost, jer daleko smo mi još od Evrope. Država izašla iz medija, a novi m vlasnicima deli i šakom i kapom. i ne samo novim, već i onima koji su davno u tim vodama. Projektno finansiranje je najveći promašj, koji je širom otvorio vrata najvećoj korupciji, otimanju para, beskrupuloznim lobiranjima i od medijske scene napravio haos.

Одговори
пон

07.03.

2016.

JELENA [нерегистровани] у 18:14

KRIMINAL

Dostavio je garancije kada je iz budzeta lokalnih samoprava Dimitrovgrada, Kragujevca i ostalih gradova dobio višestruko više novca od onog koji mu je trebao za kupovinu medija. Primer Dimitrovgrad: RTV Caribrod prodat za 18600 evra Radoica dobio budzetskih sredstava 107500 evra ili 13,2 miliona dinara. Članovi komisije koji su mu odobrili ta sredstva su iz UNS i ANEM-a. A možete da zamislite koliko je bilo mutnih radnji u većim gradovima sa ogromnim budžetima. Ljudi, za ovo će morati neko debelo da odgovara!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси