Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Танјуг и даље ради, нико не зна како
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 03. 2016.

Аутор: Славиша Васиљевић Извор: РТВ

Танјуг и даље ради, нико не зна како

Агенција Танјуг и даље ради, иако је укинута одлуком Владе Србије, од 3. новембра прошле године.

Министартсво привреде треба да споведе процес гашења Танјуга кажу из Агенције за привредне регистре, али се Министартсво привреде се не оглашава о овом питању.

У Министартсву културе кажу да проблем рада Танјуга није у њиховој надлежности.

Агенција за привредне регистре сматра да Танјуг треба да престане да ради у складу са законом те да то треба да споведе Влада Србије.

На потезу је министарство привреде да као надлежни орган спроведе закон.

Коментари (3)

Остави коментар
сре

09.03.

2016.

Maja [нерегистровани] у 07:55

A gde su pare ?

Dok se branka đukić bahati na kopaonik biznis forumu i učvršćuje pozicije kod vlasti, zaposleni, pardon njeni odani poslušnici koji imaju "ugovor" nisu primili honorare više od mesec dana od poslednje isplate.

Sramota za državu, sramota za uništeni Tanjug, sramota za nas veterane

Одговори
пон

07.03.

2016.

Natasa [нерегистровани] у 12:53

zna se, ali.....

Zna se kako Tanjug radi.
Radi nezakonito a to najbolje zna ona osoba koja je to dozvolila, Premijer Aleksandar Vucic, jer je sve pocelo kad je on stavio zabranu na odluku Ministarstva kulture.
Uzalud je traziti odgovore od Ministarstva kulture ili Ministarstva privrede. jer je ocigledno kako mehanizam odlucivanja i vlasti radi u Srbiji. Niko ne sme da donosi odluke dok se one ne odluce na visem nivou.
A javnost?Ko pita javnost i sta javnost misli?. To ne postoji u srpskoj tzv domokratiji. Vazne su samo odluke koje vlada/AV donese. . Na sta vas podseca ovaj nacin odlucivanja I funkcionisanja u drustvu?

Одговори
пон

07.03.

2016.

Milan [нерегистровани] у 10:20

Tanjug i zakon

S vremena na vreme se pojave ovakvi prilozi koji postavljaju potpuno ispravna pitanja o statusu Tanjuga i nacinu kako on i dalje radi.
Utisak je da nema neke vece reakcije javnosti na ovakve priloge. Slucaj Tanjuga je zaboravljen, vreme mu ide u prilog. Sve je manje ljudi koji daju komentare na ovakve pojave u nasem drustvu, na pojave da su neke organizacije iznad I izvan zakona. A nasi politicki vrh i dalje istice svoj posten radi i borbu protiv bezakonja. Kad se bude primenjivao isti kriterijum za sve tad cu da verujem u rad po zakonima nase Vlade.
Nedopustivo je da se ovaj slucaj Tanjuga nije zakonski resio skoro pet meseci od kada je Ministarsvo culture donelo zakonsku odluku o Tanjugu.
Nazalost ovaj komentar kao ni zvanicno objavljeni clanci na ovu temu nemaju nikakvog uticaja. Demokratija na srpski nacin!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси