Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Због спорости Агенције за приватизацију запослени у Радио Пожаревцу без отпремнина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

04. 03. 2016.

Аутор: С. Ш. Извор: УНС

Због спорости Агенције за приватизацију запослени у Радио Пожаревцу без отпремнина

Новинари и медијски радници Радио Пожаревца послали су Министарству за рад, социјална и борачка питања захтев за отпремнине 25. децембра прошле године. Министарство им је 17. фебруара одговорило да им отпремнине нису одобрене јер је за овај медиј у међувремену обустављен поступак приватизације.

„Од правног тима Министарства смо 11. децембра добили одговор да имамо право на отпремнине, да бисмо неколико месеци касније добили решење да отпремнине не можемо добити. Ми смо захтев послали на време – 25. децембра, али смо морали да комплетирамо документацију папирима из Агенције за приватизацију, које нам је позитивно мишљење о праву на отпремнине доставила тек 31. децембра. Допуњену документацију послали смо 5. јануара. Тужићемо Министарство и спремни смо да идемо до суда у Стразбуру, јер ми на те отпремнине имамо право. Жалили смо се ресорном министру Александру Вулину, премијеру и председнику, али нам нико није одговорио“, каже за УНС директор Радио Пожаревца Светомир Мирковић.

Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања додају и да су “буџетска средства за отпремнине морала да се искористе у 2015. години и да је комплетна документација стигла касно”.

Радио Пожаревац, после неуспеле приватизације, наставио је да емитује програм иако пет радника који  су остали не примају плате од новембра. Град Пожаревац још увек ванично није угасио овај медиј, тако да се он и даље води као јавно предузеће. 

Иако у тешкој ситуацији, радници Радио Пожаревца решени су да наставе са радом тако што ће основати медиј цивилног друштва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси