Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Гаси се сигнал Радио Лесковца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

02. 03. 2016.

Извор: Југ медиа

Гаси се сигнал Радио Лесковца

Најстарији електронски медији у Лесковцу неславно завршава свој рад након 40 година постојања.

Процес ликвидације Радио Лесковца је почео пре недељу дана и сигнал ове медијске куће старе 40 година могао би већ сутра да буде дефинитивно угашен.

По речима стечајног управника Слободана Ранђеловића, чека се само тренутак када ће ово јавно предузеће бити избрисано из регистра Агенције за привредне регистре.

„Одлучио сам да поштујем закон и да одмах престанемо да емитујемо програм“, каже за Југмедиу стечајни управник.

Радници на улицу

Једанаесторо запослених у Радио Лесковцу ће у року од 8 дана од гашења сигнала остати на улици.

„Њима ће бити уручени откази чим предузеће буде угашено. Ипак, потребно јеј да се уради почетни ликвидациони биланс па ћемо неке од њих задржати на привременим пословима од 30 дана како би нам помогли да сведемо рачуницу. У питању су техничке процедуре“, објашњава Ранђеловић.

Нових 7 милиона за плате и повериоце из градске касе

Градски већници су на јучерашњој седници одобрили додатних 7 милиона динара за процес ликвидације ЈПРадио Лесковац. Тај новац је намењен за регулисање обавеза према повериоцима али и заостале плате запослених.

„Радници нису примили плату од јула прошле године, а доприноси су им само делимично уплаћивани. То морамо да измиримо у року од месец дана након што потпишу отказе. Чак 60 посто од тих одобрених средстава, тачније 4,5 милиона, отићи ће на њихове зараде. Остало према повериоцима“, каже Ранђеловић.

Повериоци имају рок од 120 дана да пријаве своја потраживања, а стечајни управник није желео да у овом тренутку калкулише са цифрама колико се њима заправо дугује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси