Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Плате нисмо добили пет месеци, породице су нам угрожене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

02. 03. 2016.

Аутор: С. Сурла Извор: Блиц

Плате нисмо добили пет месеци, породице су нам угрожене

Петнаест радника Радио Зрењанина свакодневно долази на посао иако је том медију одузета фреквенција после неуспеле приватизације.

Запослени из Јавног предузећа Радио Зрењанин, њих 14, јуче су се састали са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем, од којег траже решавање свог статуса. 

После неуспеле приватизације, Радио Зрењанину одузета је фреквенција, радио је практично угашен, град је престао да их финансира, радници долазе на посао, а не раде и пет месеци су без икаквих примања.

Како кажу, угрожена им је егзистенција и породице јер пет месеци нису примили ни динара. Од 19. децембра прошле године радио не емитује програм. На последњој седници Скупштине донета је одлука о “престанку пружања медијских услуга”, чиме је покренут поступак брисања Радио Зрењанина из регистра медија. 

Дејан Попов, некадашњи председник синдиката у Радио Зрењанину, казао је да су од градоначелника добили усмена уверавања да ће се локална власт бавити њиховим проблемима.

- Речено нам је и да постоји модус на који ће град испунити наша три захтева, да заостале зараде буду исплаћене, да се реши статус радија, и да онима који су се определили за отпремнину она буде и исплаћена - каже Попов.

Градоначелник Јањић био је уздржан у коментарима о судбини радија, обећавајући да ће локална самоуправа све учинити да се радницима олакша ситуација.

“Бојим се да велике наде за сам радио и емитовање програма нема, али гледаћемо да запослени не трпе, да им се исплате заостале зараде и евентуално отпремнине. Више месеци тражило се решење и у самом радију и у Градској управи, али дошли смо у ситуацију да смо угасили њихову основну делатност и сада гледамо како да исплатимо раднике”, казао је Јањић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси