Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Новинари РТВ Ковачица: Сумњамо да директорка омета доделу бесплатних акција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

25. 02. 2016.

Извор: УНС

Новинари РТВ Ковачица: Сумњамо да директорка омета доделу бесплатних акција

РТВ Oпштине Ковачица (РТВ ОК) од новембра 2015. године није употпунила документацију за доделу бесплатних акција, иако је Министарство привреде више пута то тражило. Запослени зато сматрају да се ради о „опструкцији њиховог права на удео у власништву телевизије“.

Новинари и медијских радници РТВ ОК који су се пријавили за бесплатне акције затражили су од  УНС-а  помоћ јер их менаџмент не обавештава о преносу капитала без накнаде уз тврдњу „да од акција неће бити ништа“.

У Министарству привреде УНС-у је потвређено да  документација РТВ ОК није потпуна и да недостају или се не поклапају године радног стажа подносилаца захтева за акције.

Постоји сумња радника који су желели да остану анонимни да директорка телевизије намерно пропушта да благовремено одговори на захтев министарства како они не би остварили законска права на бесплате акције.

Ове тврдње је негирала директора РТВ ОК Олинка Глозик Јонаш која је рекла да је свима у интересу да што пре добију одговор од Министарства привреде.

„Када сам дошла на место директорке телевизије, документација за акције је била већ послата. Тачно је да је министарство тражило да се документација употпуни са фотокопијама личних карти и усагласе године стажа. Ми смо ту исправљену документацију послали“, објаснила је Олинка Глозик Јонаш.

Подсетимо, Радио Ковачица је основан 1971. године. До 1979. године емитовао је програм на словачком и српском језику, од када почиње да емитује програм на четири језика - српски, словачки, мађарски и румунски језик. У оквиру радија крајем 2001. године формирана је телевизија.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси