Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Решења за бесплатне акције извесна, будућност медија неизвесна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

22. 02. 2016.

Извор: УНС

Решења за бесплатне акције извесна, будућност медија неизвесна

Представници “Речи радника” из Алексинца, ТВ Смедерево, Радио Бујановаца, Информативних центaра Оџаци, Тутин и Прешево сутра ће у Министарству привреде преузети решења о бесплатним акцијама у тим медијима за новинаре и медијске раднике који по закону на то имају право. Саговорници УНС-а из ових медија истичу да им није најјаснија процедура преузимања бесплатних акција и да појашњење очекују у Министарству привреде.

„Нисам још сигуран како то функционише, надам се да ћемо моћи да опстанемо путем пројектног финансирања“, каже за УНС директор  РТВ Бујановац  Хајредин Адеми.

У Радију Оџаци постоје три акционара, један од њих је Зоран Лукић који каже да је ово предузеће у великим диговима.

„Оно што не знам, а занима ме, је да ли можемо да одустанемо од акција у року од 15 дана. Мислим да ортаклук неће бити могућ те да треба да препустимо или продамо акције једном од нас тројице, по договору“, додаје Лукић.

Од 24 новинара и медијских радника, једна новинарка је добила акције у ТВ Прешево иако се за пренос капитала без накнаде пријавило десетак запослених. И ТВ Тутин припала је једном запосленом.

„Нисмо хтели да ризикујемо и компликујемо процедуру, тако да се пријавио само колега који је био сигуран да има право на акције“, каже главни и одговорни уредник Амир Нумановић.

УНС сазнаје да једном акционару припада капитал „Речи народа“ из Алексинца која је оснивач ТВ Алт, док право на бесплатно власништво ТВ Смедерево има двоје новинара и медијских радника.


 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси