Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 02. 2016.

Извор: Бета

Влада ћути о Танјугу

Генерални секретаријат Владе Србије, који се стара о спровођењу владиних одлука, није одговорио на питања Новинске агенције Бета о садашњем статусу новинске агенције Танјуг, укинуте владином одлуком од пре три месеца, већ је само саопштио да је влада о томе донела одлуку 3. новембра, а објављену 5. новембра.

На више питања Новинске агенције Бета о статусу Танјуга, његових новинара, имовине те агенције, роковима за спровођење владине одлуке, као и о финансијским обавезама те агенције, Генерални секретаријат је Бети једино одговорио да је влада донела одлуку о правним последицама престанка ЈП Новинска агенција Танјуг.

У питањима упућеним Генералном секретаријату, Новинска агенција Бета је више пута поменула управо ту одлуку, која је објављена 5. новембра.

Генерални секретаријат, између осталог, није одговорио на питање који је рок за спровођење владине одлуке о престанку рада Танјуга и до када ће Танјуг обављати своју основну делатност емитовања вести, као и на питање да ли је неко из владе одобрио Танјугу да задржи одређени број запослених који омогућава да се та агенција и даље бави емитовањем вести.

Такође, Генерални секретаријат Владе Србије није одговорио на питање која владина установа је надлежна да контролише пословање укинуте Новинске агенције Танјуг, њене рачуне, приходе и расходе који су настали након одлуке Владе о престанку рада те агенције.

Генералном секретаријату Владе било је упућено и питање да ли државни органи и након одлуке Владе о престанку Танјуга, склапају уговоре с том агенцијом и колико се новца месечно издваја за то, као и то какав је радно-правни статус новинара Танјуга који и даље раде, да ли им се уплаћују доприноси и да ли се држави плаћа порез за њихов ангажман.

Влада Србије је 3. новембра прошле године, на основу Закона о јавном информисању, донела Одлуку о престанку Танјуга, с обзиром на то да новинска агенција није приватизована у два наврата. Запосленима су исплаћене отпремнине, али је агенција наставила да емитује вести.

Коментари (4)

Остави коментар
уто

09.02.

2016.

saradnik [нерегистровани] у 14:28

obraz-moral

Da Branka Đukić ima obraz i morala,nakon svih dosadašnjih komentara bivših pa i sadašnjih saradnika,otišla bi iz Tanjuga,a ne da i dan danas smenjuje urednike i angažuje nove koji dolaze
sastrane.
Branka,idi i spasi nas jadi i bede u koje si nas uvukla,a bivši i sadašnji radnici če se izboriti da Tanjug
vaskrsne u modernu i poštovanu Agenciju, i sve to po zakonu.

Одговори
пон

08.02.

2016.

Milan [нерегистровани] у 09:44

Sta je problem?

Ne radi se o licemerstvu Foneta, Bete I UNSa.
Radi se o mnogo vecem problem, o tome kako nasa 'POSTENA', ZAKONSKA Vlada radi.
Zasto se konacno ne odgovori na sva pitanja koje je Beta postavila?
Sta je problem?
Da li ce se na kraju I pitanje Tanjuga resavati JAVNO posle nekoliko meseci kao I pitanje Gasica?
Zar nekad Vlada ne mora da donosi neke odluke javno i brzo a ne da ostavlja toliko vremena za sva pitanja i potpitanja vezana za slucajeve gde se ne radi u skladu sa zakonom i gde se radi TAJNO.
Tanjug najbolje zna razliku izmedju iznosenja istine i skrivanja istine

Одговори
нед

07.02.

2016.

Dorcolac [нерегистровани] у 15:49

BANDA

Licemeri iz Foneta, Beta i UNSa žele gašenje Tanjuga zarad ličnih interesa. Bando, provaljena si!

Одговори
нед

07.02.

2016.

Tanjugova baka [нерегистровани] у 13:49

Kriminal

Sve što se danas dešava u tanjugu je čist kriminal, od zaposlenih poslušnika koji potpisuju ugovore svakog meseca, a ne dobijaju svoj primerak, preko finansijskog poslovanja, pa na dalje. Za sve je odgovorna isključivo i samo direktorka preletačica Branka Đukić, kojoj je mandat odavno istekao, a koja je pootpuštala sve nas, koji smo godinama pravili tanjug i gradili njegov ugled u svetu. I svi u vladi to dobro znaju, i svi ćute - očigledno da je ona žena za sva vremena.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси