Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радио Лесковац престаје да постоји
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

26. 01. 2016.

Аутор: М. Ивановић Извор: Блиц

Радио Лесковац престаје да постоји

Јавно предузеће Радио Лесковац биће угашено после 45 година рада, а судбина 11 запослених је неизвесна.

Лесковачко Градско веће донело је јуче одлуку о покретању ликвидације Радија и престанку емитовања програма. Тај корак је био неминован јер Агенција за приватизацију није дала зелено светло да се Радио прода, будући да је на крају 2014. године имао шест пута већа дуговања од своје вредности.

- Ликвидација је једини начин да се спасе имовина Радија. Постоји могућност да новинари у процесу ликвидације, који ће трајати неколико месеци, буду збринути или нађу неку другу варијанту - каже бивши директор Братислав Илић. 

Градоначелник Горан Цветановић казао је да  „постоји нада за запослене“ и да се за њих тражи решење, док је већник Божидар Вучковић саопштио да је једна жена бизнисмен вољна да уложи капитал у фабрику „Невена“ и у неки од медија. 

Већници су донели одлуку да се за суфи нансирање медијских пројекта у 2016. издвоји 20 милиона динара, дупло више него прошле године.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси