Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Дирекција: У току попис имовине Танјуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

09. 01. 2016.

Извор: Бета

Дирекција: У току попис имовине Танјуга

Попис имовине укинуте државне новинске агенције Танјуг још је у току, а одлуку о томе шта ће бити урађено са имовином донеће Влада, саопштила је Републичка дирекција за имовину. У одговору Новинској агенцији Бета у вези са имовином Танјуга, Републичка дирекција за имовину навела је да попис Танјугове имовине још није завршен, али да Дирекција већ има податке о непокретној имовини Танјуга, које је добила из базе података катастра непокретности Републичког геодетског завода, као и из сопствене евиденције непокретности.

Наведено је, такође, да Дирекција за имовину није преузела имовину Танјуга, јер Танјуг још није избрисан из Регистра привредних субјеката.

Одлуком Владе Србије о престанку рада Танјуга од 5. новембра, Дирекција за имовину задужена је да преузме имовину државне новинске агенције и то, како је саопштила Дирекција, по брисању Танјуга из Регистра привредних субјеката.

Према наводима Дирекције, имовину Танјуга чине право својине на непокретностима и покретним стварима, затим право коришћења на стварима у јавној својини, новчана средства и друга имовинска права.

Дирекција за имовину формирала је комисију за попис имовине, која тај посао обавља заједно са овлашћеним представницима Танјуга.

На питање шта ће бити са имовином укинуте државне новинске агенције, Дирекција за имовину одговорила је да ће одлуку о томе, по преузимању имовине, донети Влада.

Танјуг је, одлуком Владе Србије, престао да ради 31. октобра прошле године, јер у поступку приватизације, у два круга, није било заинтересованих купаца за ту агенцију.

Од одлуке о престанку рада, држава је из буџета уплатила Танјугу нешто више од 76 милиона динара за отпремнине за 152 запослена као и за решавање правних последица престанка рада агенције. Агенција је наставила да емитује вести и после одлуке о престанку рада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси