Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Министарство: Питајте директорку Танјуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

05. 01. 2016.

Извор: Бета, ФоНет

Министарство: Питајте директорку Танјуга

Министарство културе и информисања саопштило је да питање када ће Танјуг поднети пријаву за брисање из Регистра привредних друштава треба упутити директорки Танјуга Бранки Ђукић и подсетило да је владином одлуком дефинисано да директор то уради по исплати зарада, отпремнина и других обавеза", пренела је данас агенција ФоНет.

 

"Молимо вас да питање упутите директорки Танјуга Бранки Ђукић", наводи се у одговору прес службе Министарства на питање ФоНета када ће Танјуг поднети Агенцији за привредне регистре пријаву ради брисања из Регистра привредних субјеката, имајући у виду да је, на основу одлуке Владе Србије од 5. новембра, Танјуг исплатио зараде, отпремнине и друга примања.

Министарство је упутило ФоНет на директорку Танјуга и за одговор на питање како је могуће да Танјуг, који два месеца не постоји као правно лице, и даље ради на медијској сцени Србије, посебно што је Владином одлуком директору Танјуга омогућено ангажовање по уговору одређеног броја извршилаца, али за обављање послова у вези са престанком рада агенције.

"Танјуг је својство правног лица, у складу са законом, стекао моментом уписа у Регистар привредних субјеката, па ће својство правног лица изгубити брисањем из овог Регистра", објаснила је Прес служба Министарства културе и информисања.

Како се наводи, "у складу са Одредбама поменуте Одлуке пријаву брисања Танјуга из Регистра привредних субјеката подноси директор, па вас такође молимо да се за одговор обратите директорки Танјуга Бранки Ђукић".

На питање по ком правном основу Танјуг и даље ради и како се то предузеће финансира, јер је у Одлуци Владе Србије изричито наведено да је "Танјуг престао са радом 31. октобра 2015. године", Министарство је одговорило да је и за информације о тренутном финансирању потребно контактирати Бранку Ђукић.

Министарство културе и информисања је испунило све своје финансијске обавезе, доспеле до 31. октобра 2015. године, у складу са Одлуком о правним последицама престанка Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг, "те вас молимо да се за информације о тренутном финансирању обратите директорки Танјуга Бранки Ђукић", навела је Прес служба Министарства.

Танјуг је престао да ради 31. октобра 2015. године у складу са чланом 146 Закона о јавном информисању и медијима, а Одлука Владе Србије о правним последицама престанка рада Танјуга ступила је на снагу 5. новембра 2015. године.

Члан 146 Закона о јавном информисању и медијима предвиђа да Закон о Јавном предузећу новинска агенција Танјуг престаје да важи датумом потписивања купопродајног уговора, односно најкасније 31. октобра.

Агенција за приватизацију организовала је два јавна позива за продају Танјуга, који су проглашени неуспешним, јер није било заинтересованих купаца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси