Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Преживели две приватизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

19. 12. 2015.

Аутор: Д. Е. Извор: Данас

Преживели две приватизације

Шабачки недељник Глас Подриња обележио је 71. годишњицу излажења.

 

Први број штампан 16. децембра 1944. године доносио је извештаје са фронтова, да би касније постао незаобилазан чинилац друштвеног живота у Шапцу и целом Подрињу.

Седамдесетих година лист је имао завидан тираж од 20.000 примерака, а поред Шапца праћени су сви важнији догађаји из седам подринских општина где је лист имао сталне дописнике. 

Из некадашње заједничке редакције где су били и Радио и ТВ Шабац, лист се издвојио и приватизован је 2007. године. Међутим, једнаод најскупљих приватизација у овој области вредна720.000 евра пропала је 2013. јер нови власници нису уплатили последњу рату. Претходно је из листа отишло десетак чланова редакције незадовољно односом власника према професији.

Ове године лист је поново био на аукцији и продат је по почетној цени од 184.598 евра фирми „Ин техник" из Шапца, чији је власник Предраг Живановић. 

На недавној прослави годишњице листа Тања Трифковић, главна и одговорна уредница, рекла је да је 70. годишњица била прилика да се говори о историји, а сада је време да се окрену будућности и да са новим руководством што успешније послују.

Свечаност је одржана у присуству великог броја поштовалаца листа као и представника друштвеног живота Шапца. Градоначелник Небојша Зеленовић указао је да овако дуго постојање обавезује наредне генерације новинара и сарадника, и да традицију треба достојно очувати. Он је пожелео да и наредних деценија лист живи са својим градом и читаоцима. 

Лист тренутно има 15 запослених, од чега су деветоро новинари и сарадници. Лист располаже са пословним простором од 600 квадрата, у просеку излази на 32 стране, од чега су више од десет плаћене, а зараде се крећу око 35.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси