Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  "Наш глас" из Смедерева тражи отпис дугова према државним повериоцима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

01. 12. 2015.

Извор: УНС

"Наш глас" из Смедерева тражи отпис дугова према државним повериоцима

Поводом блокаде рачуна недељног листа „Наш глас“ из Смедерева у износу од 4.518.048,50 динара од стране Пореске управе због чега је после 63 године обустављено штампање овог недељника већ три недеље, Удружењу новинара Србије обратио се директор Горо Реџић.

„Допис у ком тражимо отпис дугова према државним повериоцима упутили смо Влади Републике Србије, Министарству културе и информисања, Агенцији за приватизацију, као и вама. Овим дописом желим да скренем пажњу на одређене податке из претходних пропалих приватизација „Нашег гласа“, како би се предузеле потребне мере и пронашло решење којим би се омогућило поновно излажење недељника и осигурала егзистенција деветоро запослених“, рекао је за УНС Горо Реџић.

Реџић истиче да до 2009. године „Наш глас“ није имао дугове. Од 2009. до 2012. године бивши власник је направио дуговања са каматом која данас износе око 4,5 милиона динара.

„Бивши власник није плаћао порезе и доприносе, а поред тога је многим запосленима дао неосновано отказе па сад морамо да платимо и судске процесе који се воде против њега“, додао је Горо Реџић.

Смедеревски недељник још увек није добио Решење од Агенције за приватизацију о обустави процеса приватизације и расписивању Јавног позива за упис бесплатних акција на које има право један запослени.

„Упркос томе што већ три недеље не излази „Наш глас“, надамо се да ћемо бити бити приватизовани преносом капитала без накнаде и опстати“, закључио је Горо Реџић.

Процењена вредност капитала овог медија била је 226.972 евра, а ни у првом ни другом кругу приватизације није било заинтересованих за његову куповину.

 „Наш глас“ је најстарији локални недељник чији је први број објављен је у марту 1953. године.

Допис „Нашег гласа“ из Смедерева можете прочитати овде:

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси