Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Синдикат Танјуга: Нетачно саопштење менаџмента
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

21. 11. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Синдикат Танјуга: Нетачно саопштење менаџмента

Представници синдиката Танјуга „Независност“ поново су данас затражили од директорке Бранке Ђукић да одговори зашто у законском року није тражила пренос капитала и поделу бесплатних акција запосленима у складу са Законом о јавном информисању и медијима.

 

У саопштењу за јавност које су у име запослених у тој новинској агенцији потписале Бранислава Станишић и Татјана Његомир од директорке Ђукић траже да одговори и зашто је обавестила раднике да раде до краја новембра и да ће за тај рад бити плаћени а затим половини њих ускратила право на рад.

“Ако је тачно, као што наводи у саопштењу, да су сви остали без посла престанком рада Агенције, како то да половина запослених не може, а друга половина запослених може и наставља да ради?”, наводе представнице синдиката реагујући на ранију изјаву доректорке Танјуга.

Такође, траже од ње и да каже на основу којих критеријума је донела ту одлуку и са којим циљем.

“Поводом саопштења којим је менаџмент Танјуга 18. новембра обавестио јавност да је одлуком Владе Србије национална новинска агенција престала са радом 31. октобра 2015. године, да су тиме сви запослени остали без посла и да ће им бити исплаћене отпремнине, упозоравамо да је реч о непрецизној и нетачној информацији којом се прикривају незаконити поступци у процесу ликвидације Танјуга”, наводе у синдикату.

Подсећају да се директорка шест дана по истеку рока за гашење Агенције, обратила свим запосленима са молбом да наставе да раде до краја новембра и да има чврсте гаранције премијера Александра Вучића да ће се наћи решење за Танјуг, односно да ће влада покушати да нађе неког купца или стратешког партнера.

“Директорка је притом предочила да ће Танјуг опстати у неком мањем обиму, а сви запослени, чија радна места буду укинута, добити отпремнине”, наводе.

Додају да је у међувремену, 16. новембра на колегијуму саопштила да је Одлуком Владе агенција престала да ради и да су сви запослени, укључујући и њу, остали без посла.

“Међутим, потом прави „црну листу“ запослених које по њеном наређењу референт правне службе исто вече од 18.30 до 22.30 позива да би им саопштио да од сутра не морају, (а могу) да долазе на посао”.

Како наводе, будући да радници нису добили никакву одлуку, нити решење да им се гаси радно место и да би недоласком на посао могли да изгубе право на отпремнине и друге принадлежности, одлучили су да наставе да раде, али су по доласку на посао, могли само да констатују да им је укинут радни налог.

“Тиме је половини запослених у Танјугу ускраћено право на рад и они су, без икаквог образложења, дискриминисани у односу на другу половину запослених, која из неких непознатих разлога, противно Одлуци владе наставља да ради”.

Из свих тих разлога, траже од директорке Бранке Ђукић да одговори јасно на питања која постављају.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

21.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 20:16

biće zapisano i zapamćeno

Neće ona ništa odgovoriti . I ne mora. Ali kao što je u istoriji ostalo zapisano da je Slobodan Milošević preko svojih tadašnjih "Đukićki" zabranio i ukinuo tada najbolju dnevnu novinu "Naša Borba", tako će ostati upamćeno da je Branka Đukić uništila i ugasila Tanjug.
Kakve li sličnosti, i u prvom i u drugom poslu učestvovao Vučić, nekada kao ministar infrormisanja, danas kao premijer.
Radila sam u najboljoj dnevnoj novini ( i ne samo u njoj ) i čast mi je što je ugašena od Miloševića i Vučića.
Imaću čast da i posao u Tanjugu izgubim zahvaljujući Vučićevom potpisu i Đukićkinom delu.
To neće biti zaboravljeno, šta god oni stavljali u stenograme i zapisnike "kolegijuma".
I neće ostati nekažnjeno.
Obećavam

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси