Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

19. 11. 2015.

Аутор: Слободан Ћирић Извор: Напред (Лист Ваљевског краја)

Нова власница Радио Ваљева ускоро потписује уговор, преузима фирму и има амбициозне планове

На мети и Вујић телевизија!?

Иако уговор још није потписан, Дорис Аћимовић је купила Радио Ваљево, она је већ добила одобрење од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и Управе за спречавање прања новца да уговор потпише и то ће бити учињено до краја ове, односно најкасније средином следеће недеље.

Министар привреде је усвојио приговор Дорис Аћимовић којим је оспоравано право Радојици Милосављевићу да учествује у надметању за продају Радио Ваљева због тога што је био осуђиван за више кривичних дела за која је запрећена казна затвора пет година, тако да чим се отклоне настале неправилности нова власница ће потписати уговор и истог дана преузети руковођење Радио Ваљевом.

Упркос уваженом приговору, она ће морати за Радио Ваљево да плати излицитирану суму од 17.400 евра, јер је комисија Агенције за приватизацију већином гласова (против је био директор Радио Ваљева Предраг Обућина) одлучила да не елиминише Милосављевића из поступка приватизације.

Ово је за „Напред” потврдио Дејан Савић, правни заступник компаније „Entertainment media group” (EMG) из Београда, ангажован да заступа и нове власнике Радио Ваљева који од овог предузећа намеравају да створе савремену медијску компанију са широком делатнотношћу.

Према Савићевим речима, тренутно су у току и преговори око куповине Вујић телевизије Ваљево која би могла пословати у склопу компаније Радио Ваљево!?!

Предраг Обућина остаје на месту директора Радио Ваљева, а са осталим запосленима биће обављен разговор и понудиће им се нови уговори о раду, најавио је Савић.

„Свако мора да схвати да ово више није јавно предузеће! Расписаће се конкурс за нова радна места и власници ће у најскоријем временском периоду опремити Радио Ваљево најсавременијом опремом, а одвојена су средства и за реновирање просторија у којима је радио тренутно смештен”, истиче Савић у писаном одговору на питања „Напреда”.

Он наводи и да је, у договору са директором Обућином, циљ да се прошири делатност и да компанија, осим радијског, обавља и друге послове од којих ће приходовати.

„Радио Ваљево ће бити део националне мреже локалних и регионалних радио станица у нашем власништву. Менаџмент компаније припрема и реконструкцију портала Радио Ваљева, како би нови портал био најобјективнији и најсавременији у региону, са најбржим и најсвежијим информацијама од јавног значаја за грађане”, поручује Дејан Савић.

Кривична пријава

Београдска компанија „Entertainment media group” је у понедељак поднела кривичну пријаву против бившег директора Агенције за приватизацију Љубомира Шубаре и троје његових сарадника због сумње да су починили кривична дела злоупотребе службеног положаја, фалсификовања службене исправе и послуге.

Кривична пријава их терети да су противно Закону о приватизацији омогућили Радојици Милосављевићу да учествује у поступку приватизације Радио телевизије Панчево, иако је он неколико пута био осуђиван за кривична дела за која је предвиђена казна затвора пет година.

Милосављевић је учествовао и у поступку приватизације Радио Ваљева, али је изгубио у надметању са Дорис Аћимовић која је ставила приговор на његово учешће, управо због тога што је осуђиван, и тај приговор је усвојен.

Радојица Милосављевић није имао право да учествује ни на једном надметању за куповину медија, истичу из EMG.

Он је, међутим, у протеклих неколико месеци већ купио осам медија широм Србије!?

Дејан Савић најављује још једну кривичну пријаву против Агенције за приватизацију, овај пут због Радио Ваљева.

Прекинута емисија

Новинар Радио Ваљева Драган Илић је у уторак одржао конференцију за штампу на којој је саопштио да је спречен да ради свој посао, јер му је прекинуто емитовање спортске емисије коју уређује и да је тим поводом упутио писмо државном врху, неким министрима и заштитнику грађана.

Редакција листа „Напред” није била позвана на ту конференцију за медије.

Учесници у превари?

Неки ваљевски и централни медији пренели су информације да се у тиму нове власнице Радио Ваљева Дорис Аћимовић налазе и људи који су 2012. године били осумњичени за организовање радио квизова уз слање СМС порука, у којима су многи грађани преварени и оштећени за укупну суму која се мери милионима евра.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси