Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Зна ли и сам Радоица колико медија има?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

19. 11. 2015.

Извор: УНС

Зна ли и сам Радоица колико медија има?

Последњих дана смо били у прилици да чујемо опречне тврдње Радоице Милосављевића о броју медија који су у његовом власништву, као и оних у којима је сувласник. У понедељак је приликом посете РТВ Цариброд из Димитровграда, коју је купио, изјавио „да је власник 11 медија и сувласник још десетак“.

Преслушајте снимак:

Након тога, када му се обратило Удружење новинара Србије (УНС) да нам одговори колико заправо медија има, Радоица Милосављевић је демантовао податак из прилога РТВ Цариброд рекавши „да је власник 8 медија које је платио и за које је потписао уговор, а желео је да постане власник још три“.

Истог дана, током посете РТВ Крушевац, која се такође налази у његовом власништву, рекао је да је „власник још осам телевизија и акционар у још шест“.

По информацијама којима располаже УНС, Радоица Милосављевић је власник 8 медија које је купио у процесу приватизације: Телевизије Пирот, Радио-телевизије Брус, РТВ Панчева, РТВ Крагујевца, РТВ Крушевца, ТВ Пожеге, Центра за информисање Нови Кнежевац и РТВ Цариброд из Димитровграда за које је платио око 300.000 евра (тачније 281.280 евра). Исто тако, био је заинтересован и за куповину РТВ Трстеник, Радио Ваљева и РТВ Инђије, али ови медији нису завршили у његовом власништву.

Подсећамо, у току приватизације медија многи су му оспоравали право куповине, а међу њима понајвише компанија “Entertainment media group”, која је била заинтересована за куповину РТВ Панчево и која је подносила приговоре Министарству привреде, Агенцији за приватизацију и Савету за борбу против корупције, наводећи „да је Милосављевић осуђиван за кривична дела за која је запрећена казна пет или више година затвора што аутоматски значи, према члану 12. Закона о приватизацији, да није могао да учествује у поступку продаје РТВ Панчево, као ни осталих медија које је у међувремену купио“.

Приговори су одбијени и Радоица је постао власник осам медија.

 

 

Коментари (2)

Остави коментар
чет

19.11.

2015.

UNS [нерегистровани] у 16:54

Re:

Poštovani,

Hvala na komentaru. Ispravno je napisati i jedno i drugo, ali prihvatamo da je bolje napisati "preslušajte", pa smo u skladu s tim ispravili tekst.

Srdačan pozdrav,
UNS

Одговори
чет

19.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:11

o, pismenosti

Napisali ste POSLUŠAJTE SNIMAK, a to bi značilo da snimak nešto naređuje? Kaže se preslušajte snimak. Valjda. Pozdrav.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси