Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  "Запослени у Танјугу нису добили отказ, престао им радни однос"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

18. 11. 2015.

Извор: Фонет, РТВ

"Запослени у Танјугу нису добили отказ, престао им радни однос"

Поводом нетачних и непрецизних информација које су медији претходних дана пренели, а које се односе на престанак Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг, менаџмент агенције саопштава: Одлуком Владе Републике Србије - као оснивача и власника Танјуга - о правним последицама престанка Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг, "Танјуг је престао са радом 31. октобра 2015. године, у складу са чланом 146. став 1 Закона о јавном информисању и медијима".

Одлуком о престанку рада јавног предузећа одлучен је и радно-правни статус запослених.

У складу с тим, ниједном запосленом отказ није дао директор Танјуга, јер су сви остали без посла престанком рада агенције, о чему је одлуку донео оснивач.

Такође, Одлуком је прецизирано да ће, у складу с престанком рада Танјуга, запосленима бити исплаћене отпремнине, за које су, како је саопштено из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, средства опредељена.

Сви поступци који су у току заснивају се на поменутој Одлуци Владе, која је објављена 5. новембра у Службеном гласнику РС, и одговарајућим законским прописима.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси