Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Вучић: Влада може да помогне, не и да издржава локалне медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

18. 11. 2015.

Извор: Танјуг

Вучић: Влада може да помогне, не и да издржава локалне медије

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да се нада да ће бити заинтересованих за приватизацију медија у Бујановцу и нагласио да је влада спремна да на неки начин субвенционише те медије, али да не може да их издржава.

 

Вучић је, на питање новинара о приватизацији медија у Бујановицу и на опаску да је доведено у питање информисање на српском језику, рекао да нико до сада није хтео да купи медије на српском језику, али да се нада да ће бити заинтересованих.

"Ако је потребно да стимулишемо, односно на неки начин субвенционишемо медије, хоћемо, али да их издржавамо не можемо, због наших договора са ЕУ, али и зато што хоћемо да дајемо што је могуће мање новца из државног буџета", рекао је Вучић и додао је да је влада спремна да помогне и медије на српском и на албанском језику.

Упитан колика је корист вишејезичке катедре на одвојеном одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу, премијер је рекао да би било добро да албанска деца знају српски језик, али и српска албански, јер је, како је навео, познавање језика богатство које приближава људе и обичаје.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси