Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Валић Недељковић: Недопустиво је да Танјуг буде затворен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 11. 2015.

Извор: Танјуг

Валић Недељковић: Недопустиво је да Танјуг буде затворен

Танјуг има углед, модел је добре праксе, изнедрио је новинаре који данас раде у многим медијима и недопустиво је да једна таква новинска агенција буде затворена, изјавила је др Дубравка Валић Недељковић, медијска експерткиња из Новосадске новинарске школе.

Танјуг има углед, модел је добре праксе, изнедрио је новинаре који данас раде у многим медијима и недопустиво је да једна таква новинска агенција буде затворена, изјавила је др Дубравка Валић Недељковић, медијска експерткиња из Новосадске новинарске школе. 

"Сматрам да је држава требало да изађе из власништва Танјуга на потпуно другачији начин и мислим да је недопустиво да једна таква агенција буде затворена", изјавила је она новинарима уочи тематске конференције о приватизацији медија у Србији. 

Валић Недељковић је истакла да је, у разговору са колегама из различитих медија, увидела да су "сви некако били сложни да је Танјуг заиста добро обављао свој посао". 

Ако већ 15 или 20 година "тражимо у свету партнера за Железару Смедерево и ако смо давали бенефиције некоме ко ће је преузети, не знам зашто се није таквом неком акцијом тражио и одговарајући партнер у свету и за Танјуг", упитала је она нагласивши да "Танјуг има углед, има модел добре праксе и изнедрио је толико новинара који раде у многим медијима". 

Танјуг је "релевантна агенција и не знам зашто се нисмо трудили да добије свог новог партнера, односно новог власника", рекла је Валић Недељковић и навела да су медији власници америчке агенције АП, као и да је власништво Франс преса, као националног добра, преузела Француска. 

У многим земљама Источне Европе новинске агенције су још у државном власништву тако да, подсетила је она, "постоји много варијетета у вези са тим власништвом и не знам зашто смо се ми одлучили да нашу затворимо, да не буде нико власник". 

 

Коментари (1)

Остави коментар
уто

17.11.

2015.

Шумадинац [нерегистровани] у 20:26

брука

Да ће наступити овакве катастрофалне последице неуставног и лошег сета медијских закона Синдикат новинара Србије, Коалиција запослених у медијима, Крагујевачка иницијатива и Професионално удружење новинара Србије указују од 2013. године. Зашто је неко намерно изазвао овакве последице? Зашто медијски тајкуни и монополисти желе да угасе конкуренцију? Да ли икоме пада на памет да због бољег функционисања приватних факултета угаси државне са вишедеценијском традицијом? Е управо то се десило са медијима. Због повећања профита приватника угашено је или продато у бесцење све државно ...
http://www.uns.org.rs/desk/Privatizacija/34825/privatizacija-medija-ugrozila-lokalno-informisanje.html

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси