Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Ко је прави власник РТВ Инђије?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

16. 11. 2015.

Извор: УНС

Ко је прави власник РТВ Инђије?

Радио-телевизија Инђија продата је 14. августа Данијели Суши из Шида за 63.458,00 евра, док је уговор са Агенцијом за приватизацију потписан 25. септембра. Неколико дана након куповине, редакцију РТВ Инђије посетио је директор Сремске телевизије Александар Винчић, док се нова власница Данијела Суша појавила први пут у овој медијској кући скоро два месеца после куповине.

Како Удружење новинара Србије (УНС) незванично сазнаје, Александар Винчић се редовно појављује у Радио-телевизији Инђија и одржава састанке са запосленима на којима им одређује задатке, а између осталог их ангажује и да раде прилоге за Сремску телевизију која је у његовом власништву и чија је директорка у тренутку куповине РТВ Инђије била управо нова власница Данијела Суша. Са овог места Суша је разрешена је 17. септембра, седам дана пре потписивања купопродајног уговора.

Запослени у РТВ Инђији још увек нису примили октобарску плату, а пре неколико дана Александар Винчић "захвалио се на сарадњи" трима хонорарцима који су радили у овом медију.

Програмска шема РТВ Инђије је промењена, централна информативна радијска емисија Радио новости скраћена на 10 минута, а и Вечерње вести су такође скраћене, јер је то од запослених тражио Александар Винчић, сазнаје УНС.

На питање УНС-а да ли је тачно да редовно одлази у РТВ Инђију и по ком основу одржава сасатанке са запосленима и додељује им радне задатке, Александар Винчић нам је рекао: „Наравно да нису тачне информације да одлазим у РТВ Инђију, а и да је тако, шта је вас брига за то, у ком својству ви мене преслишавате? Нисте реаговали када сам вам тражио помоћ због Курирових уцена, а сада ме зовете због неке 3-4 ленштине".

На додатно питање да ли је добио овлашћење од нове власнице Данијеле Суше одговорио је да није, а ако га добије, радо ће ићи у ову медијску кућу.

Иначе, РТВ Инђија је 12. новембра пререгистрована у АПР-у и као власник је наведена Данијела Суша иако по информацијама којима располаже УНС, прави власник је управо Александар Винчић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси