Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

16. 11. 2015.

Извор: Дневник

Кабловски интернет у 18 села

Док се друге локалне радио станице гасе, у шидској локалној самоуправи могу бити више него задовољни како је приватизован овдашњи Радио.

 

Медијски систем Коперникус купио га је за 531.000 евра, иако га је агенција за приватизацију проценила на само 7.000 евра. Иако више није под ингеренцијом Општине, овај медиј, по дозволи Скупштине општине, носиће Шид у имену -„Коперникус РТ Шид”. Нови власник преузео је 10 од 24 запослена, остали су на социјалном програму и у пензији. 

- Кадровска питања у овој радио - дифузној установи нису коначно решена, с обзиром на то какве су амбиције Коперникуса - каже нам директор Никола Видић.

- Поред радија ускоро креће ТВ програм, а послодавац је охрабрио запослене рекавши им да ће плате бити на нивоу запослених у другим деловима система Коперникус. 

Ових дана сви Шиђани су позвани да обнове своје уговоре за кабловску телевизију. Понуђено им је више квалитетних канала него раније, ау понуди је и интернет. 

- До 18 насељених места која до сада нису имала кабловску телевизију и интернет, ускоро ће стићи ова понуда. Комплетан посао плаћа Коперникус укључујући и прикључак, а власнику остаје само да плати рачуне. Изградња мреже почеће од Сремске Митровице и имаће две фазе. У првој фази у општини Шид кабловску телевизију и интернет добиће Ердевик, Љуба, Бачинци, Гибарац, ау другој на ред долазе Вашица, Илинци, Адашевци, Моровић, Вишњићево, Јамена и Батровци. Затим Привина Глава и Моловин - каже Никола Видић. 

Радио Шид се иначе чује до Руме, Бјељине, Вуковара и Бача. Нови власник има намеру да покрије Срем, па ће добра чујност овог радија бити сто километара у пречнику. Зато ће ускоро бити постављен нови предајник. Телевизијски студио привремено ће бити у просторијама Радио Шида, а осим локалног програма преузимаће београдски програм ТВ Коперникус. 

Приликом продаје Радио Шида постављено је и питање програма на словачком и русинском, међутим, не само да неће бити укинут тај програм, већ се, како је рекао Никола Видић, разговара и са представницима Рома и Хрвата, да се уклопе у заједнички програм.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси