Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

12. 11. 2015.

Извор: УНС

Има наде за "Наш глас"

Упркос престанка излажења „Нашег гласа“ из Смедерева због блокаде рачуна, овај недељник ће бити приватизован преносом капитала без накнаде и највероватније опстати.

“Држава нам је блокирала рачун због пореског дуга од 4,5 милиона динара па смо били принуђени да обуставимо штампање нашег недељника. Тражили смо позајмицу од локалне самоуправе како бисмо што пре одблокирали рачун и наставили са радом јер је ово први пут у последњих неколико деценија да недељник није штампан. Очекујемо од Агенције за приватизацију Решење о обустави приватизације и објављивању Јавног позива за упис акција с обзиром на то да један бивши радник има право на бесплатне акције. Док се не реши актуелна ситуација, пет запослених сам послао на годишњи одмор, а нас четворо је остало у редакцији”, рекао је за УНС директор “Нашег гласа” Горо Реџић.

Процењена вредност капитала овог медија била је 226.972 евра, а ни у првом ни другом кругу приватизације није било заинтересованих за његову куповину.

„Били смо приватизовани 2009. године, али тадашњи власник није уплатио последње три рате и приватизација је пропала. Функционишемо 63 године као нематеријално културно добро Смедерева и надам се да ћемо наставити и даље“, закључио је Горо Реџић.

„Наш глас“ је најстарији локални недељник чији је први број објављен је у марту 1953. године.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси