Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Неисплативи услови за куповину радио-станица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

12. 11. 2015.

Аутор: С. М. Извор: Блиц

Неисплативи услови за куповину радио-станица

Локалне радио-станице Бач, Оџаци, Сомбор, Бачка Паланка су после две неуспеле приватизације препуштене саме себи.

 

- Агенција је све урадила да не добијемо власнике. Иако је било заинтересованих, сви су одустали кад су видели услове. Цена нашег радија била је 26.000 евра, и то не би био проблем, али услов је био и да власник пет година не мења намену зграде и не улаже у њу. Немогућ услов је и да обавезно годишње улаже по 10.000 евра у опрему и да не смањује број запослених. Такве услове нико не би прихватио и зато сумњамо да смо плански уништени - каже Зоран Лукић, директор Радија Оџаци, који постоји од 1972. и има девет запослених. 

Ни радио-станица у Бачу која је основана 1969. није добила купца, али новинари сматрају да ће наћи излаз кроз формирање акционарског друштва. 

- Запослени који немају друге акције моћи ће да постану сувласници Радија Бачка, који ћемо по неком проценту делити са државом и надамо се да ћемо успети да опстанемо али нас забрињава застој у Агенцији - истиче Миленко Вранешевић, директор. 

Јарослав Хрнчијар, који за Радио Оџаци ради емисију на словачком језику три деценије, каже да се уништава најквалитетнији део радиодифузног система јер остају приватне радио странице са највише двоје запослених без икаквог редакцијског искуства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси